Flytta ut

Vanliga frågor och svar

Inför avflyttningen meddelar din kvartersvärd dig en tid för besiktning. Det är bra om du själv kan närvara vid besiktningen, så att du tillsammans med kvartersvärden kan lösa eventuella oklarheter på plats.

Din lägenhet behöver inte var tömd och städad vid besiktningstillfället, men tänk på att frigöra väggarna så mycket som möjligt från tavlor, hyllor etc.

Om det visar sig att det finns skador i lägenheten som du själv orsakat kan du komma att få betala för dessa.

Lägenheten måste vara klar för inflyttning och nycklarna återlämnade till kvartersvärden senast klockan 12.00 inflyttningsdagen. Infaller denna dag på en helgdag gäller klockan 12.00 första vardagen efter helgen.

Det är mycket man ska tänka på när man ska flytta. Till exempel hur noggrannt man måste städa. En del vinklar och vrår är lätta att glömma bort i bostaden. Läs mer om vad du ska tänka på.

De kunder som får erbjudande att hyra en lägenhet/rum vill ofta titta på lägenheten/rummet innan de ger oss sitt svar. Som avflyttande hyresgäst är du skyldig att, efter överenskommelse med de erbjudna kunderna, visa lägenheten/rummet. Om du inte själv har möjlighet att visa lägenheten kan du kontakta din kvartersvärd och ge honom/henne fullmakt att visa lägenheten.