Nyheter

Lista med nyheter
2021-09-26 Uppdaterad info: Efter branden på Rådjursvägen

För dig som har blivit av med din parkeringsplats på grund av branden hänvisar vi till gräsytan intill kvartersgården. Den så kallade fotbollsplanen. Ytan kommer att upplåtas som parkeringsplats till er fram till dess att den drabbade parkeringsytan och det öppna garaget är återställt. Mer info kommer allteftersom. Imorgon tisdag den 28 september klockan 09:00 påbörjas bortforsling av de drabbade fordonen som under branden stod i det öppna garaget. UmeAssistance utför bortforslingen.

2021-09-20 Skräpplockardag på Ålidhem

I lördags arrangerade Islamiska föreningen i Västerbotten, Umeå, en skräpplockardag på Ålidhem. Syftet är att lära barn och ungdomar att värna om miljön och ta hand om sitt område.

2021-09-15 Stort intresse för Bostadens nya lägenheter på Ålidhem

Under augusti släpptes de första lägenheterna på Magistervägen/Historiegränd på Ålidhem där Bostaden bygger 286 lägenheter. Alla lägenheter från den första etappen är uthyrda och intresset var stort. Lägenheterna lockade upp emot 100 intressenter på respektive lägenhet och det var treorna som var mest eftertraktade.

2021-09-09 Vilken förvandling på Spanngänd!

För Bostaden är det viktigt att skapa levande och vackra utemiljöer som blir mötesplatser och skapar förutsättningar för gemenskap och trygghet. På Spanngränd har vår personal skapat dessa förutsättningar där de har gjort allt arbete på egen hand och det är vår trädgårdstekniker Emma som planerat ytan.

2021-09-09 Bostadens hyresgäst Inger Lindberg får VK:s tårta

Bostadens hyresgäst Inger Lindberg, Sofiehem, får VK:s tårta för sitt fantastiska engagemang kring att öka trivseln genom att skapa en utemiljö utöver det vanliga. Under fyra decennier har Inger arbetat för att hyreshusgården på Sofiehem i Umeå ska vara en trädgård som skapar glädje, trivsel och gemenskap.

2021-09-03 Tillsammans med våra hyresgäster vill vi bli bättre!

Nu är det dags för vår årliga kundundersökning där du får möjlighet att berätta vad vi är bra på och vad vi behöver bli bättre på. Dina synpunkter är oerhört värdefulla och tillsammans kan vi öka trivseln i våra områden. När du besvarar undersökningen är du automatiskt med och tävlar om en gratis hyra samt en Ipad mini.

2021-09-02 Nu öppnar delar av Frivilligcentralens verksamhet upp

Nu öppnar delar av Frivilligcentralens verksamhet upp efter samråd med Smittskydd och Vårdhygien vid Region Västerbotten. Nu finns möjlighet till besök i hemmet, IT stöd samt hjälp med olika typer av hemmafixande.

2021-08-18 Inställda områdesdagar på Ersboda och Umedalen

På grund av rådande situation med pandemin och den ökade smittspridningen har Bostaden valt att ställa in våra områdesdagar på Ersboda och Umedalen.

2021-08-18 Bostadens hållbarhetsarbete i SVT

I slutet av juli sände SVT två reportage om Bostadens hållbarhetsarbete och satsningar på bil- och cykelpool samt laddning av elbilar. Här finns länkar till de båda reportagen där du kan du höra Johanne Lindgren berätta om arbetet.

2021-08-10 Nu släpps de första lägenheterna på Magistervägen/Historiegränd

På Magistervägen/Historiegränd på Ålidhem bygger Bostaden 286 lägenheter. Det blir ettor till fyror, men framför allt tvåor. På området har även ett stort parkeringshus precis färdigställts. Under augusti släpps de första lägenheterna.