Nyheter

2020-06-04 Nu kan du felanmäla på vår webb

Om du upptäcker ett fel i din lägenhet kan du nu snabbt och smidigt och när som helst under dygnet göra en felanmälan på vår webb. Logga bara in på Mina sidor. Enkelt och smidigt!

2020-06-03 Vinn plats i fullspäckat sommarläger!

Missa inte chansen att vara med i IFK Umeå badmintons sommarläger för barn och unga mellan 7 och 15 år, måndag 15 juni till torsdag 18 juni. Lägret arrangeras trots corona-oroligheterna eftersom det är jätteviktigt att barn och ungdomar rör på sig och hittar en aktivitet de trivs med och tycker är rolig.

2020-06-03 Bostaden är återigen ett Great Place to Work

Bostaden har med hjälp av undersökningsföretaget Great place to work sedan några år tillbaka genomfört medarbetarundersökning och utvärdering av arbetsplatsens klimat. Nu har årets resultat kommit som visar att Bostaden återigen har blivit Great Place to Work-certifierade, ett kvitto på att de som jobbar på företaget trivs mycket bra.

2020-06-01 Bostaden ändrar i villkoren för uthyrning av studentbostäder

Bostaden fick tidigare synpunkter från Konsumentverket på våra avtalsvillkor för studenter. Efter att ha utrett frågan valde vi att förändra skrivningarna enligt följande.

2020-05-26 Dotterbolag slås samman med vårt moderbolag

I början av juni kommer dotterbolagen AB Lokalen i Umeå, AB Holmsundsbyggnader och AB Servicebostäder att slås samman med moderbolaget AB Bostaden i Umeå. Det innebär att Bostaden övertar alla avtal.

2020-05-14 Nu släpps de första lägenheterna i Bostadens nya boendeform Seniorboende plus

Umeåborna blir både fler och äldre. Därför lanserar Bostaden nu en helt ny boendeform, som bland annat innefattar en seniorvärd, för hyresgäster som är 60 år och äldre på Axtorpsvägen, Berghem. Totalt släpps 33 lägenheter för uthyrning och ledorden är trygghet och gemenskap.

2020-05-13 Vill du prova på orientering?

I samarbete med Umeå Orienteringsklubb ger vi dig som bor hos oss chansen att vara med på en prova på-orienteringsträff. Du får lära dig förstå en orienteringskarta och prova på en kort och enkel bana med elektronisk stämpling.

2020-05-08 Bostaden föreslår ändringar i sina uthyrningsvillkor för studenter

Konsumentverket har granskat flera bostadsbolags uthyrningsvillkor för studenter och vi på Bostaden har fått synpunkter på två av våra villkor. Därför har vi i vårt remissvar till Konsumentverket föreslagit förändringar i våra villkor.

2020-05-06 Vi behöver din hjälp

Har du ett grymt recept du vill dela eller har du hittat den perfekta träningen i dessa coronatider? Dela med dig av dina bästa stanna hemma-tips så vi kan sprida dem till fler. Och hjälp oss utse Bostadens egen stanna hemma-hjälte. Fint pris utlovas både till dig som nominerar och till stanna hemma-hjälten förstås! Tillsammans ska vi orka stanna hemma.

2020-05-05 Nya hyror från 1 maj

Efter strandade förhandlingar mellan Bostaden och Hyresgästföreningen gick ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK, som nu har tagit beslut om att hyrorna kommer att höjas från och med den 1 maj.