Nyheter

Lista med nyheter
2021-06-11 Oseriösa telefonförsäljare kontaktar hyresgäster

Det har kommit till vår vetskap att telefonförsäljare kontaktar hyresgäster där man uppger att man har ett samarbete med Umeå Energi. Det är felaktiga uppgifter och vi vill uppmärksamma er på att Umeå Energi inte har samarbete med några företag.

2021-06-11 Nya hyror från 1 april

Vid de lokala hyresförhandlingarna har vi inte lyckats komma fram till en överenskommelse mellan Bostaden och Hyresgästföreningen, därför gick ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK. Det är en nationell kommitté som prövar tvister i samband med hyresförhandlingar. HMK har nu tagit beslut om att hyrorna kommer att höjas med i genomsnitt 1,5 % från 1 april. De nya hyrorna gäller till och med den 31 mars 2022

2021-06-10 Skippa festen

Inför kommande helger vill nu Bostaden, Region Västerbotten, Umeå universitet och Polismyndigheten vädja till dig om att umgås med din närmaste krets och njuta av sommaren, men att skippa fester där många samlas. I sammanhanget vill vi även betona den stora olycksrisken i att använda hustak som samlingsplatser.

2021-06-04 Bostadens hållbarhetsarbete i senaste numret av HBV-magasinet

Det senaste numret av HBV-magasinet har tema hållbarhet och där kan du läsa om hur vi Bostaden ställer höga hållbarhetskrav i våra upphandlingar och hur arbetet följs upp.

2021-06-04 Bostaden storsatsar på Ålidhem

Bostaden investerar mycket i Ålidhem och projekten avlöser varandra. Nu har turen kommit till studenterna på Pedagoggränd där ett antal studentkorridorer byggs om till 326 st små lägenheter, ett projekt där man till stor del lyssnat till målgruppens önskemål.

2021-05-31 Frivilligcentralen erbjuder enskilt promenadsällskap

Då merparten av 65+ nu är vaccinerade försöker Frivilligcentralen komma igång med insatser och promenader är först ut. Önskar du promenadsällskap med någon av Frivilligcentralens volontärer så kan du höra av dig så försöker de matcha ihop dina önskemål med någon av deras volontärer.

2021-05-28 Information om vaccination mot covid-19

Nu pågår vaccination mot sjukdomen covid-19 i Sverige. Bostaden vill hjälpa Folkhälsomyndigheten att nå ut så att alla medborgare ska få information om vaccinationerna. Tillsammans har vi möjlighet att sprida informationen i Umeå för att öka kunskapen i samhället om vikten av att vaccinera sig mot sjukdomen covid-19 för att stoppa smittspridningen.

2021-05-24 Nya hyror från 1 april

Vid de lokala hyresförhandlingarna har vi inte lyckats komma fram till en överenskommelse mellan Bostaden och Hyresgästföreningen, därför gick ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK. Det är en nationell kommitté som prövar tvister i samband med hyresförhandlingar. HMK har nu tagit beslut om att hyrorna kommer att höjas med i genomsnitt 1,5 % från 1 april. De nya hyrorna gäller till och med den 31 mars 2022.

2021-05-11 Bostaden har förändrade öppettider 12 -14 maj

Onsdag 12 maj stänger Bostaden klockan 12 och håller därefter stängt under Kristi himmelsfärdsdag, torsdag, samt fredag 14 maj. Vid allvarliga fel som inte kan vänta tills kvartersvärden är på plats, ring vårt journummer 090-14 26 10.

2021-05-03 Information med anledning av garagebranden på Uppförsbacken 3 A-I i Obbola

Vi har besökt garaget och kan konstatera att det handlar om en större brand där fyra bilar är helt utbrända. Det är också stora sotskador. Vad branden beror på är inte klart och polisens tekniker kommer att utreda orsaken under dagen.