Nyheter

2020-05-26 Dotterbolag slås samman med vårt moderbolag

I början av juni kommer dotterbolagen AB Lokalen i Umeå, AB Holmsundsbyggnader och AB Servicebostäder att slås samman med moderbolaget AB Bostaden i Umeå. Det innebär att Bostaden övertar alla avtal.

2020-05-14 Nu släpps de första lägenheterna i Bostadens nya boendeform Seniorboende plus

Umeåborna blir både fler och äldre. Därför lanserar Bostaden nu en helt ny boendeform, som bland annat innefattar en seniorvärd, för hyresgäster som är 60 år och äldre på Axtorpsvägen, Berghem. Totalt släpps 33 lägenheter för uthyrning och ledorden är trygghet och gemenskap.

2020-05-13 Vill du prova på orientering?

I samarbete med Umeå Orienteringsklubb ger vi dig som bor hos oss chansen att vara med på en prova på-orienteringsträff. Du får lära dig förstå en orienteringskarta och prova på en kort och enkel bana med elektronisk stämpling.

2020-05-08 Bostaden föreslår ändringar i sina uthyrningsvillkor för studenter

Konsumentverket har granskat flera bostadsbolags uthyrningsvillkor för studenter och vi på Bostaden har fått synpunkter på två av våra villkor. Därför har vi i vårt remissvar till Konsumentverket föreslagit förändringar i våra villkor.

2020-05-06 Vi behöver din hjälp

Har du ett grymt recept du vill dela eller har du hittat den perfekta träningen i dessa coronatider? Dela med dig av dina bästa stanna hemma-tips så vi kan sprida dem till fler. Och hjälp oss utse Bostadens egen stanna hemma-hjälte. Fint pris utlovas både till dig som nominerar och till stanna hemma-hjälten förstås! Tillsammans ska vi orka stanna hemma.

2020-05-05 Nya hyror från 1 maj

Efter strandade förhandlingar mellan Bostaden och Hyresgästföreningen gick ärendet vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK, som nu har tagit beslut om att hyrorna kommer att höjas från och med den 1 maj.

2020-04-23 Vårens högtider blir annorlunda i år

Våren bjuder på många högtider: påsk, ramadan med eid al-fitr, pesach, kristi himmelsfärd, valborg med flera. Tillfällen då vi vanligtvis umgås med släkt och vänner. Men i år blir det inte som vanligt. Istället för att träffa våra nära och kära för att fira, uppmanas vi att undvika fester och kalas för att skydda varandra från att bli smittade.

2020-04-20 Bränder i Bostadens områden

I helgen har sammanlagt tolv bilar brunnit i våra områden Ersboda och Tunnelbacken. Även en av våra kvarterslokaler på Spanngränd brann i söndags.

2020-04-14 Tips för dig som stannar hemma

Jobba hemma, plugga hemma, umgås hemma och sitta i soffan hemma. Ja, livet är inte helt som vanligt när vi nu håller oss så mycket hemmavid. För att du inte ska börja klättra på väggarna av tristess kommer här några hemmatips från oss på Bostaden.

2020-04-03 Myrorna pausar insamling

Myrornas försäljning och kundtrafik har minskat som en följd av coronaviruset. Därför pausar de nu temporärt sin insamling av textilier vid återvinningscentraler och insamlingsbehållare. För Bostadens del innebär det att de behållare som placerats ut i våra bostadsområden tills vidare kommer att låsas.