Nyheter

Lista med nyheter
2022-01-20 Bostaden är återigen topp i landet - nominerade till att vinna fastighetsbranschens Kristall!

Den 10 februari är det åter dags för fastighetsbranschens prestigefyllda pris, Kundkristallen, att delas ut Det är ett unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Nu står det klart att Bostaden är nominerade i hela tre kategorier.

2021-12-21 Årets sista HEJ

Lagom till årets julfirande kommer decembernumret av HEJ att landa i brevlådan. Vi hoppas att temat återbruk ska både inspirera och motivera. Bostaden önskar God Jul och Gott Nytt År!

2021-12-20 Bostaden önskar en God och brandsäker Jul

Så här i juletid vill vi att du kontrollerar din brandvarnare genom att trycka på testknappen så att den piper. Kontakta din kvartersvärd om den inte fungerar. Ha alltid uppsikt på spisen när den är på och lämna aldrig ljus utan uppsikt. Vi vill också påminna dig om hur viktigt det är att ha en hemförsäkring.

2021-12-06 Bostadens satsning på Östra Dragonfältet kommer att byggas av Nåiden Bygg AB

Bostaden planerar för flerfamiljshus med 144 hyreslägenheter på attraktiva Östra Dragonfältet i centrala Umeå. Efter upphandling är det nu klart att Nåiden Bygg AB får uppdraget att uppföra dessa.

2021-12-06 Du/Vi - tillsammans!

Hållbarhet är inte något vi bara pratar om på Bostaden, det är mycket viktigt för oss. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det är tillsammans som vi bygger ett bättre och mer hållbart Umeå. Det har vi tagit fasta på och kommer inom de närmaste veckorna kommunicera kring just detta. Vi vill med det här stoppet på vår hållbarhetsresa även få fler Umeåbor att känna sig viktig och delaktig mot ett bättre, mer hållbart Umeå

2021-11-29 Se filmen om Umeå Orienteringsklubb som får nya svenskar att känna sig hemma i hela Umeå.

Att just ha flyttat till Sverige innebär inte bara ett nytt språk, ett nytt socialt sammanhang och en ny kultur. Det innebär också en ny natur. För att fler ska våga sig ut i skogen och känna sig hemma där, anordnar Umeå Orienteringsklubb skogsturer för elever från SFI. Med stöd från oss på Bostaden.

2021-11-26 Återbruksdagen blev succé

Lördag den 20 november arrangerade vi vår första Återbruksdag där vi skänkte bort 60 - tals möbler från våra studentkorridorer på Pedagoggränd. Vi är överväldigade över gensvaret kring återbruksprojektet. Över 400 personer anmälde sitt intresse för möblerna och i lördags stod 489 utlottade möbler redo för upphämtning av sina nya ägare. Tack vare de umebor som valde att skänka en slant så kommer Bostaden nu att swisha 10 000 kr till Vän i Umeå.

2021-11-24 Orange Day - Samarbetet kring Huskurage ger resultat

Bostaden, Umebrå och Polisen i Umeå vill förebygga och förhindra våld i nära relationer. Den 25 november är Orange Day, starten för en 16 dagar långa kampanj där Bostaden är en av flera aktörer som belyser sitt huvudkontor i orange. Samma dag utbildas samtliga kvartersvärdar ännu en gång i Huskurage. Huskurage är ett led i Bostadens arbete för att motverka våld i nära relationer, något som enligt polisen har gett dokumenterad effekt.

2021-11-22 Nu släpper vi nästa etapp på Magistern, Ålidhem

Under de kommande veckorna släpper vi lägenheterna i nästa etapp på Magistern, Ålidhem. Totalt är det 46 lägenheter i storleken tvåor, treor och fyror som släpps i denna etapp. Nu kan du dessutom besöka området och få inspiration i vårt nya digitala visningsverktyg.

2021-11-09 Se filmen om Bostadens arbete för minskad energianvändning

Nu kan du titta på filmen om Bostadens långsiktiga ansvar i energifrågorna som har stor betydelse för Umeås klimatavtryck och för Umeås framtid. Det är faktiskt så att bara genom att bo hos Bostaden bidrar man som hyresgäst till en minskad klimatpåverkan!