Anpassa textstorlek
A A A
10 april 2019

Nu startar stor renovering på Pedagoggränd

Inom kort påbörjar vi en stor renovering på Pedagoggränd 3 och 11 som beräknas pågå i cirka tre år. Så påverkas du som bor i närheten av byggnationerna.

Redan nu har den ansvariga entreprenören börjat etablera sig på området genom att placera ut baracker och sätta upp stängsel runt byggarbetsplatsen. Om några veckor kommer de att börja arbeta inne i husen som ska renoveras. De börjar på Pedagoggränd 3. Renoveringen kommer att ta cirka 8 månader per huskropp och hela projektet beräknas pågå i cirka tre år.

Läs mer om vad som ska renoveras

Störningar under renoveringen

Under renoveringen kommer det att vara ljudstörningar från olika arbetsmaskiner samt tung trafik till och från byggarbetsplatsen. Det kan även komma att damma en del. Störningarna sker främst på dagtid.

Nedan ser du en karta över arbetsplatsen och hur byggtrafiken kommer att köra. Här finns en större version av kartan

Karta över renoveringen på Pedagoggränd 

 

Respektera avstängningar

Byggområdet stängslas in och för din och andras säkerhet ber vi dig att respektera avstängningarna. Under renoveringen kan vi även behöva stänga av vissa vägar eller gångvägar och vi ber dig att respektera detta.

 

Markarbetesprojekt till hösten

Till hösten kommer det även att genomföras ett markarbetesprojekt i anslutning till Pedagoggränd 11 vilket innebär att vissa gångbanor och andra markytor kommer att grävas upp och spärras av. Det här är ett separat renoveringsprojekt och mer information kommer.

 

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta någon av oss:

Marcus Svensson, projektledare
marcus.svensson@bostaden.umea.se
090-17 75 62

Lars-Gunnar Lindh, ombyggnadsvärd
lars-gunnar.lindh@bostaden.umea.se 
090-17 75 10