Anpassa textstorlek
A A A
22 maj 2019

Nu förändrar vi i vår bevakningstjänst

Vi har fått synpunkter från hyresgäster som använt sig av vår bevakningstjänst och som inte kunnat få lägenheter de varit intresserade av på grund av att inflyttningstiden varit kortare än sex veckor. Vi har tagit till oss av detta och gör nu en förändring.

Vår bevakningstjänst för trogna kunder innebär att hyresgäster som har haft avtal för sin nuvarande bostad i minst fem år får förtur till lägenheter gentemot de kunder som själva söker boende via vår webbplats. Man väljer själv vilket bostadsområde man vill flytta till och vilken typ av lägenhet man vill ha och när en sådan lägenhet blir ledig skickar vi ut ett erbjudande.

Nu får man som trogen kund erbjudanden på alla lägenheter oavsett inflyttningstid

I vissa fall kan lägenheter ha snabb inflyttning, det vill säga att det är mindre än sex veckor kvar till inflyttning, och dessa lägenheter har tidigare inte skickats ut som erbjudande till bevakningskunder. Men från och med nu kommer de att göra det och även lägenheter med kortare inflyttningstid än sex veckor skickas ut som erbjudanden.

Förändringen innebär att inga lägenheter går en som bevakningskund förbi. Men man måste själv vara uppmärksam på om det innebär dubbel hyra när man anmäler intresse på en bevakningslägenhet.

Förändringen gäller från och med 22 maj.

Frågor eller funderingar?

Välkommen att höra av dig till vårt kundcenter på kundcenter@bostaden.umea.se eller 090-17 77 00.

Läs mer om vår bevakningstjänst