Anpassa textstorlek
A A A
05 juni 2019

Missa inte Den stora cykelfesten imorgon

På Nationaldagen anordnas en mäktig cykelfest i centrala Umeå för alla som älskar cykeln och cykling i alla dess former. Dagen börjar med en cykelparad med sambaorkester från Kulturhuset Klossen, Ålidhem klockan 11.00 och fortsätter mot Vänortsparken där festen tar vid med artistuppträdanden, matservering, barnaktiviteter och mycket mer.

Den stora cykelfesten 2019 

På Nationaldagen anordnar Cykelstaden Umeå (Naturskyddsföreningens cykelgrupp) en mäktig cykelfest i centrala Umeå.

Avfärd sker klockan 11 från Kulturhuset Klossen (bakom Ålidhems centrum) via Tvistevägen förbi universitetet och Sjukhuset. Vi glider ståtligt nedför Svingen till Kungsgatan - Östra Esplanaden - Nygatan - Brogatan och sedan vidare genom centrum innan vi anländer till parken. Häng med från början eller haka på längs vägen!

Dagen börjar med en långsam parad av cyklar i alla dess former - lådcyklar, barncyklar, tvåhjulingar, höghjulingar, elcyklar, velomopeder och tandemcyklar med eller utan cykelkärror - smycka dem gärna - fina priser delas ut till bäst pimpade hojar!

Tillsammans med sambaorkestern Ume Batucada håller vi takten med medtagna instrument, plingar med under färden, och tar tillfället i akt och skapar Norrlands största cykelparad!

Vid tolvtiden är den cyklande paraden framme i Vänortsparken där vi välkomnas av peppig livemusik av Stockholmsbaserade Bicycle Beat Sweden! Hela eftermiddagen blir det sedan liveframträdanden på scen. Vi korar även de bäst pimpade cyklarna! Runt om i parken finns Umeås cykelhandlare på plats för att visa vårens hetaste elcykelmodeller, barncyklar, sparkcyklar, lokala cykelkläder och mycket mer.

Ät medhavd picknick eller köp ditt käk på plats.

 

Vill du lära dig hur du själv kan fixa din cykel?

Umeås cykeljunta är på plats och visar. Har du egna cykeldelar, tillbehör eller en extra cykel kan du ta med dem och sälja utan avgift i vår parkloppis.

 

Har du barn?

Prata med Ume Eco Ride som visar upp sin nya tjänst Skolskjuts med lådcykel.

 

Är du ett barn?

Provcykla olika typer av barncyklar, måla ansiktet i glada färger och dansa loss till det lokala världsmusikbandet Appendix.

 

Varmt välkommen att delta i en glädjefylld folkfest mitt i centrum på självaste nationaldagen!

 

Program för dagen

Cykelparaden:
10.00 - Samling Ålidhems centrum för utsmyckning av cyklar
11.15 - Avfärd
12.00 - Ankomst Vänortsparken

Cykelfesten:
12.00-16.00 i Vänortsparken

 

Läs mer

Hemsida: http://www.denstoracykelfesten.se/
Facebook: https://www.facebook.com/events/1932502956854068/