Anpassa textstorlek
A A A
31 januari 2020

Bostaden bygger nya, moderna lägenheter i attraktivt läge

Bostaden ska bygga flerfamiljshus med cirka 140 hyreslägenheter på Ridvägen, Östra Dragonfältet. Idag är Umeå som militärstad en nästan bortglömd epok, men nu väcks området på Östra Dragonfältet till liv igen och Bostadens hus blir en moderniserad variant av de forna regementsbostäderna. Här erbjuder vi dessutom exklusiva vindsvåningar och en högkvalitativ utemiljö med tilltalande atmosfär.


Fasad Östra Dragonfältet

Illustrationer: White arkitekter

- På Östra Dragonfältet bygger vi nu moderna, hållbara lägenheter i ett mycket attraktivt och centralt läge. Det finns lägenhetsstorlekar i varierande storlekar men där fokus ligger på lite större lägenheter, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Attraktiva lägenheter

Här bor du i ljusa, välkomnande lägenheter bara ett stenkast från centrum med butiker och restauranger. Du har en egen inglasad balkong och tillgång till underjordiskt varmgarage med cirka 100 bilplatser som är lättillgängligt via trapp/hiss. I husen finns dessutom varmförråd och cykelförråd. På Ridvägen kommer vi också att kunna erbjuda något utöver det vanliga - vindslägenheter. Utemiljön kommer präglas av en hög kvalitet med en tilltalande atmosfär – och den kommer vara helt fri från fordon. 

Hållbar stadsutveckling

Utvecklingen av Östra Dragonfältet ligger i linje med kommunens översiktsplan och handlar om att förtäta staden och bygga fler lägenheter för att möta Umeås behov av fler bostäder. En tät stad innebär kortare avstånd och ger de bästa förutsättningarna för att öka andelen cyklister och fotgängare i förhållande till bilister. Den fortsatta utvecklingen av Östra Dragonfältet är en del i den hållbara stadsutvecklingen.
 
Detaljplanen är klar och just nu pågår arbetet med bygglovshandlingar. Planerad byggstart är hösten 2020. Området beräknas vara klart våren 2023.
 
Skisser: White arkitekter. Observera att dessa programskisser kan komma att förändras

Mer information:

Berndt Elstig
Fastighetschef
090-17 75 40


Anna Wiberg
Kommunikatör
070-274 62 74

Läs mer om projektet