Anpassa textstorlek
A A A
07 april 2017

Bostaden är ett Great Place to Work

Att de allra flesta som jobbar på Bostaden trivs är känt sedan tidigare, men nu har man även fått ett kvitto på det. Bostaden har nämligen certifierats som en toppenarbetsplats.

Great place to work-certifiering till Bostaden
Bostadens chefer, fackliga företrädare och delar av HR-avdelningen fick ta emot diplomet med Great Place to Work-certifieringen

För andra året i rad har man med hjälp av undersökningsföretaget Great place to work genomfört medarbetarundersökning och utvärdering av arbetsplatsens klimat. Och årets goda resultat innebär att Bostaden har blivit Great Place to Work-certifierade, ett kvitto på att de som jobbar på företaget trivs bra.

Medarbetarnas upplevelse

Två tredjedelar av utvärderingen utgörs av medarbetarnas upplevelse, som mäts med medarbetarundersökningen – Trust Index. Den kompletteras sedan med en kulturprofilering kallad Culture Audit, där företaget beskriver organisationens arbetsgivarerbjudande. För att certifieras ska organisationen ha ett Trust Index på över 70 procent. Man ska också ha en god nivå på Culture Audit.

– Vi ser att vi har områden som vi måste förbättra men är stolta och glada för det här kvittot på att vi tillsammans gör Bostaden till ett Great Place to Work, säger Katarina Lundberg, HR-chef på Bostaden.

Om certifieringen

Arbetsplatsstudien som företaget Great Place to Work genomför är baserad på över 30 års forskning och analys och är ett effektivt verktyg för organisationer som vill medverka till att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. De företag och organisationer som uppfyller de krav på kulturskapande aktiviteter och utvärderingen av medarbetarna som ställs i studien får ett certifikat, Great Place to Work®-certifiering, som gäller i 12 månader.