Så söker du studentboende

https://www.bostaden.umea.se/Global/DisplayMultimediaDescription.ashx?guid=8390bae4-1f86-4bed-8488-35f409323b83

För att söka studentboende hos oss måste du först registrera en personlig sida och när du fått ditt antagningsbesked ska du ladda upp intyget på Mina sidor. Sedan är du behörig att anmäla intresse på de lediga bostäder som vi publicerar på vår webb.

Så söker du studentboende

1. Registrera en personlig sida 

Detta kan du göra även innan du blivit antagen till din utbildning.

2. Ladda upp giltigt studentintyg på Mina sidor.

Intygen finns att hämta via:

https://www.student.ladok.se/student/loggain

https://www.antagning.se/se/login

Ny uthyrningspolicy

Den nya uthyrningspolicyn gäller från och med 1 januari 2025.

Bostaden vill med förändringarna i policyn skapa förutsättningar för studenter att bo kvar i Umeå. Studenter får inte bo kvar i sina studentbostäder efter avslutade studier och med beslutet om att återställa kötiden för befintliga studenthyresgäster ökar deras möjligheter att hitta en bostad efter sina studier.

 

Det här gäller för studenter från och med 1 januari 2025

  • För att söka en studentlägenhet behöver du vara antagen vid Umeå universitet eller SLU i Umeå och studera i en omfattning om minst 75 procent av heltidsstudier. Det motsvarar studier om minst 22,5 högskolepoäng per termin.
  • För att söka ett enkelrum behöver du vara antagen vid Umeå universitet eller SLU i Umeå eller vid annan CSN-berättigad eftergymnasial utbildning vid högskola i Umeå eller naturtekniskt basår vid Umeå universitet. Du behöver studera i en omfattning om minst 75 procent av heltidsstudier. Vid Umeå universitet eller SLU i Umeå motsvarar det studier om minst 22,5 högskolepoäng per termin. (gäller redan från 1 juli, se info längre ned)
  • Uppsägningstiden för enkelrum med kontraktsdatum från 1/1 2025 ändras till två (2) månader för att harmonisera med uppsägningstiden för studentlägenheter.

Vi kommer redan från 1  april  2024 införa några förbättringar för studenter.

  • Från och med 1 april 2024 kommer inga studenter att tappa sin kötid när de får kontrakt på en studentbostad.
  • Alla studenter som bodde hos oss den 1 april 2024 kommer få tillbaka sin kötid som de hade när de tackade ja till sitt nuvarande boende. Kötiden kommer återställas via vårt system och finns på Mina sidor.
  • Spärrtiden för att söka ett nytt kontrakt blir sex (6) månader, det vill säga du kan inte söka ett nytt boende förrän efter sex månader.

Det här gäller för studenter från och med 1 juli 2024

Möjligheten att kunna söka ett enkelrum kommer även att inkludera annan CSN-berättigad eftergymnasial utbildning vid högskola i Umeå eller naturtekniskt basår vid Umeå universitet.