Behandling av personuppgifter

Det är viktigt för oss på AB Bostaden i Umeå (Bostaden) att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi är därför öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av dina personuppgifter. Vi avväger noga behandlingen av dina personuppgifter och följer rådande lagar, praxis samt vår branschorganisation Allmännyttans vägledning rörande personuppgiftshantering (GDPR).

På de här sidorna beskriver vi hur vi behandlar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har.

Läs mer om vad som gäller för dig:

Om du har skyddad identitet eller vill vara anonym

Har du skyddad identitet vill vi inte att du registrerar en personlig sida utan vänder dig personligen till vår Kundservice. Vi har särskilda säkerhetsrutiner för hantering av skyddade personuppgifter och därför är det är viktigt att du alltid uppger att du har skyddad identitet när du kontaktar oss så att vi kan tillse att rutinerna följs.

Vill du lämna en synpunkt eller kontakta oss anonymt kan du inte lämna med några personliga uppgifter (i till exempel ett e-postmeddelande) eftersom dessa uppgifter registreras och blir det vi kallar offentlig handling.

Frågor och funderingar?

Om du har några frågor om denna information eller anser att vi på något sätt brustit i vår hantering av dina personuppgifter, kan du kontakta oss som personuppgiftsansvarig via e-post eller skicka informationen skriftligt. Du kan också kontakta vårat dataskyddsombud kontrollerar att vi behandlar dina personuppgifter korrekt.

Personuppgiftsansvarig

AB Bostaden i Umeå, Box 244, 901 06 Umeå
Telefon: 090-17 75 00
E-post: kundcenter@bostaden.umea.se

Dataskyddsombud

Daniel Glaad/Insatt
Telefon: 073 – 620 01 25
E-post:dso.ukf@insatt.com

Ändring av denna information

Bostaden kan komma att ändra denna information. Den senaste versionen av informationen kommer alltid att publiceras på vår webb.

Uppdaterad 2023-04-26