Bredband till SävarSenast uppdaterad 28 maj 2019 

I början av 2018 skickade vi ut en förfrågan om bredband till våra hyresgäster i Sävar. Resultatet visade att en majoritet, 62 procent, ställer sig positiva till att vi ordnar bredband till Sävar. På den här sidan kan du läsa mer om projektet.

 

Senaste nytt

Försenad start av installationer

I informationsbladet som delades ut efter mötet (se länken nedan) står det att vi kör igång den 3 juni men på grund av en leveransförsening kommer arbetet med installationerna preliminärt att påbörjas den 10 juni. Mer information får du av den ansvarige entreprenören. 

 

Information efter möte

I slutet av man genomförde vi informationsmöten för dig som bor i Sävar. Här kan du läsa informationsbladet som delades ut efter mötet.

 

Grov tidplan för arbetet

Tänk på att tidplanen är preliminär och kan komma att ändras.

  • Hösten och vintern 2018: Vi jobbar med upphandlingen och räknar med att ha klart med en entreprenör i början av nästa år.
  • Våren 2019: Så snart tjälen gått ur marken kommer vi att börja gräva, preliminärt blir det under våren 2019.
  • Sommaren 2019: Arbetet med att gräva och dra in bredband kommer att pågå under sommaren 2019.
  • Hösten 2019: Projektet preliminärt klart.

 

När vi har klart med en entreprenör för projektet kommer vi att kunna ge dig en mer detaljerad tidplan. Då kommer du också att få information hur vi kommer att gå till väga med indragningen av bredband och hur du påverkas.

 

Vad innebär indragningen av bredband?

Rent praktiskt innebär det att vi kommer att installera bredbandsuttag i alla lägenheter. När installationen är klar kommer du att kunna välja vilken leverantör av internetuppkoppling du vill ha och vilken hastighet. Du kan läsa mer om vilka tjänster vi erbjuder på www.bostnet.se

 

När ska jag säga upp mitt nuvarande abonnemang?

Vi ber dig att avvakta till dess att vi har en mer detaljerad tidplan för projektet. Du kommer att få mer information i god tid innan vi installerar datauttag för bredbandstjänster i din lägenhet. 

 

Hyreshöjning när allt är klart

När vi har dragit in bredband kommer alla att få en hyreshöjning på 62–137 kr per månad. Hyreshöjningen avser möjligheten att få bredband och gäller för alla som bor i våra fastigheter i Sävar.

Hyreshöjningen är förhandlad med Hyresgästföreningen.

 

Frågor eller funderingar?

 

Projektspecifika frågor:
Nils-Eric Jonsson, projektledare
nils-eric.jonsson@bostaden.umea.se 090-17 75 76

 

Frågor om utbud med mera:
Bostadens bredbandssupport
support@bostnet.se
090-17 77 17

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år