Öst på stanLägenhetsfakta

Små och lite större lägenheter

De 159 lägenheterna på Östra Norrlandsgatan 74–88 blir i storlekarna ettor till fyror och byggs i en sammanhängande huskropp. Det ger bra gårdsmiljö med sollägen och mötesplatser på en grön och bilfri innergård. Dessutom byggs ett parkeringsgarage och parkeringsplatser. Inom området byggs även en förskola med sex avdelningar och en ny lummig park.

Tänk på att bilderna är exempelbilder och att det kan finnas vissa mindre skillnader mot de verkliga lägenheterna.

Badrum

Badrum

Badrummen har grå klinker på golven och en kombination av vitt kakel och väv på väggarna. Alla badrum förbereds för tvättmaskin och torktumlare. Badrummen är även utrustade med elektrisk handdukstork.

Väggar och golv

Lägenheterna blir moderna och yteffektiva med smarta planlösningar och mycket funktion på liten yta med det man brukar kalla klassiska boendekvalitéer.

Väggarna är ljusa, badrummet och hallen har grå klinkergolv och resten av lägenheten har parkettgolv i ek.

 

Kök

Köken är väldigt olika med såväl öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet som enskilt kök. Köken är både raka och i vinkel och vissa har bardisk.

Golvet består av parkett och väggarna är ljusa.

Alla lägenheter större än 45 kvadratmeter utrustas med diskmaskin. Det sätts inte in diskmaskin i ettorna och vissa tvåor.

Fakta om husen

Antal lägenheter: 159 st fördelade i en sammanhängande huskropp

Adress: Östra Norrlandsgatan 74–88

Lägenhetsstorlekar: 46 ettor, 23–37 kvm, (varav 29 av dem är det man förr kallade 1,5:or, med ett mycket litet sovrum), 57 tvåor, 44–55 kvm, 47 treor, 65–74 kvm, och 9 fyror, 78–95 kvm.

Antal våningar: Mellan 5 och 9 bostadsvåningar

Byggstart: Början av 2017

Hyra: Se exempel på hyror under rubriken Planlösningar och hyror till höger på sidan.

Övrigt: Alla lägenheter får balkong/uteplats i storleken 4–6 kvadratmeter och nästan alla balkonger/uteplatser ligger i söder- eller västerläge. I huset kommer det att finnas en övernattningslägenhet för besökande gäster. Det byggs även en stor gemensamhetslokal med bland annat bastu och relax.

3D-ritning av lägenhet Öst på stan

Planlösningar och hyror

Här kan du se planlösningar och preliminära hyror på några olika typlägenheter. Observera att ettorna, tvåorna, treorna och fyrorna finns i fler kvadratmeterstorlekar än de som listas nedan och att hyrorna skiljer sig åt.

Tänk på att bilderna är exempelbilder och att det kan finnas vissa mindre skillnader mot de verkliga lägenheterna.

Storlek

Kvm

Hyra

Planlösning

1 rum och kök (alkov)

1 rum och kök

28

37

Ca 5303 kr/månad

Ca 5820 kr/månad

3D, 2D

3D, 2D

2 rum och kokvrå

2 rum och kök

44

54

Ca 6528 kr/månad

Ca 7711 kr/månad

3D, 2D

3D, 2D

3 rum och kök

65

Ca 9061 kr/månad

3D, 2D

4 rum och kök

81

Ca 10 567 kr/månad

3D, 2D

Ritningar gjorda av 3D nord

Läs mer om hur hyrorna sätts

Förbrukning av vatten

Förutom hyreskostnaden tillkommer även en kostnad för din faktiska förbrukning av varmt och kallt vatten, så kallad individuell mätning. Genomsnittskostnaden för en tvåa är 66 kr per månad för kallt vatten och 181 kr per månad för varmt vatten. Genomsnittskostnaden för en fyra är 159 kr per månad för kallt vatten och 275 kr per månad för varmt vatten. Använder du mer eller mindre än genomsnittet blir kostnaden givetvis en annan.

Internet

Bostaden har ett öppet bredbandsnät, Bostnet. Det betyder att flera leverantörer erbjuder sina tjänster i nätet. Du som flyttar in på Östra Norrlandsgatan kan välja att beställa tjänster med hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Lägenheterna har flera nätverksuttag och du kan själv välja vilket uttag du vill använda.

Läs mer om våra bredbandstjänster

IP-telefoni

Lägenheterna har inga vanliga telefonuttag eftersom det analoga telefonnätet (Telias nät) inte längre byggs ut. Om du vill ha ett fast telefonabonnemang kan du istället ringa via IP-telefoni.

Med IP-telefoni ringer du över internet istället för genom det analoga telefonnätet. Du kan använda din vanliga telefon när du ringer, men du ansluter den via en analog telefonadapter, så kallad ATA-box, till bredbandsuttaget istället för till telefonjacket. Du behöver ingen internettjänst eller dator för att beställa en IP-telefonitjänst.

Läs mer om hur du beställer

Tv-utbud

Lägenheterna är anslutna till vårt kabel-tv-nät där vi sänder ett grundutbud med nitton analoga kanaler. Några av kanalerna sänds även digitalt och det finns möjlighet att köpa till fler kanaler från Sappa eller Boxer.

Läs mer om vårt tv-utbud

Om Öst på stan

Nära till det mesta

Bor du Öst på stan har du gångavstånd till Umeås centrum med restauranger, träningsanläggningar och affärer. Umeå universitet och campus samt Norrlands universitetssjukhus, norra Sveriges största arbetsplats, ligger bara drygt 1,5 km bort. I närheten ligger även det stora köpcentrumet Strömpilen med bland annat Umeås största livsmedelsbutik och där intill ligger Kolbäcksbron som har gjort att närheten till flygplatsen ökat avsevärt.

Tänk på att bilderna är exempelbilder och att det kan finnas vissa mindre skillnader mot de verkliga lägenheterna.

Illustration av Västra Norrlandsgatan

Nära centrum

Området Öst på stan ligger nära såväl Umeås centrum som universitetet och Norrlands universitetssjukhus.

Området karaktäriseras av äldre trähus och små, personligt präglade butiker. Området ligger nära både centrala Umeå, universitetsområdet och sjukhuset. Stadsdelen erbjuder en inblick i Umeås historia smakfullt blandat med moderna inslag.

Här har du tillgång till allt från caféer, restauranger och uteställen till parker och strandpromenaden längs älven. Området rymmer därutöver förskola, grundskola, gymnasium och konstnärligt campus.

Läs mer om området

Uthyrningsstart hösten 2018

Uthyrningen av de nya lägenheterna startar under hösten 2018 och första inflyttning blir i slutet av 2018. Sommaren 2019 räknar vi med att hela projektet ska vara klart. Håll utkik på vår webb för information om vilka datum lägenheterna släpps.

Du vet väl om att du kan prenumerera på våra nyheter?

Skisstävling bestämde husens design

Designen har tagits fram genom en parallellskisstävling där tre olika arkitekter bjöds in att gestalta förslag. Bidragen lämnades in anonymt och det vinnande förslaget stämde väl överens med de krav vi ställer på funktion, drift och energi och byggkostnaden bedöms vara mycket rimlig.

Fasaderna som vetter ut mot gatan är inspirerade av olika stadsbyggnadsprojekt i Holland och Danmark. Fasaderna består av rödbrunt tegel och ljusa material av puts eller skivor, beständigt och naturvänligt, i det närmaste underhållsfritt.

Se området

Drönarbild Öst på stan

Se film över området Öst på stan

Sopsortering

Ekologiskt hållbart

Vi strävar alltid efter klokast möjliga miljöval när det gäller till exempel material, byggsätt och energi. Och i det här projektet har vi ställt kravet att energiprestandan ska vara högst 70 kWh per kvadratmeter. Vi jobbar även hårt med avfallshantering och att erbjuda dig som hyresgäst möjlighet till käll- och matavfallssortering. Miljöhusen med full sortering kommer därför att placeras på bekvämt avstånd från entréerna.

Fjärrvärme och värmeåtervinning

Lägenheterna på Östra Norrlandsgatan kommer att värmas upp av fjärrvärme och värmeåtervinning. Värmeåtervinningen fås när ett fläktsystem tar upp all värme som alstras i lägenheterna via kroppsvärme, elektriska apparater med mera. Även tvättstugorna är miljöanpassade och vi har valt tvättutrustning med absolut lägsta vatten- och elförbrukning. Tvättmaskinerna är uppkopplade mot fjärrvärmesystemet, vilket minskar elanvändningen.

Individuell mätning av vatten och temperatur

Köken och badrummen kommer att utrustas med speciella blandare som ger betydande vattenbesparing. Alla lägenheter får individuell mätning av varmt och kallt vatten. Individuell mätning innebär att du betalar för din faktiska förbrukning. 

Satsning på cykelparkeringar

I centrala lägen jobbar vi extra hårt med att uppmuntra till transportlösningar som är ekologiskt mer hållbara och därför kommer vi i det här projektet att satsa stort på cykelparkeringar och bygga cirka 400 st, varav hälften under tak. Vi förbereder även så att det enkelt går att göra om motorvärmarstolpar till laddstolpar för elbil.

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år