Haga
 

Lägenhetsfakta

Bra blandning av lägenhetsstorlekar

På Tuvgränd, Haga, bygger vi två lägre huskroppar i vinkel sammanfogade med ett punkthus på 9 våningar – totalt 82 lägenheter. Det blir en bra blandning av lägenheter i olika storlekar och de flesta får balkong i söder- eller västerläge. Lägenheterna blir öppna, välplanerade och yteffektiva med mycket funktion på liten yta. Fasaden består av underhållsfri tegel och fasadskivor. Huset har ritats av Arkinova och beräknas stå färdigt sommaren 2019.

Tänk på att bilderna är exempelbilder och att det kan finnas vissa mindre skillnader mot de verkliga lägenheterna.

Badrum

Badrum

Badrummen har grå klinker på golven och en kombination av vitt kakel och väv på väggarna. Alla badrum förbereds för tvättmaskin och torktumlare. Badrummen är även utrustade med elektrisk handdukstork.

Väggar och golv

Lägenheterna blir moderna och yteffektiva med smarta planlösningar och mycket funktion på liten yta med det man brukar kalla klassiska boendekvalitéer.

Väggarna är ljusa, badrummet och hallen har grå klinkergolv och resten av lägenheten har parkettgolv i ek.

 

Kök

Köken är väldigt olika med såväl öppen planlösning tillsammans med vardagsrummet som enskilt kök. Köken är både raka och i vinkel och vissa har bardisk.

Golvet består av parkett och väggarna är ljusa.

Lägenheterna utrustas med diskmaskin.

Underjordiskt parkeringsgarage

Under huset och gården byggs ett parkeringsgarage med plats för 45 bilar. Dessutom blir det cirka 5 parkeringar på gården.

Bastu och relaxavdelning

I fastigheten byggs en bastu och en mindre relaxavdelning.

Fakta om husen

Antal lägenheter: 82 st

Lägenhetsstorlekar: 29 st ettor, 27 st tvåor, 17 st treor och 9 st fyror.

Antal våningar: 3–9

Adress: Tuvgränd 1 A–1 D

Byggstart: Våren 2017

Hyra: Inte fastställd ännu.

Övrigt: I huset byggs bastu och relaxavdelning samt varma cykelförråd. Det kommer även att finnas en övernattningslägenhet.

3D-ritning av lägenhet Öst på stan

Hyror

Nedan kan du se hyresspannet på lägenheterna.

Lägenhetstyp

Storlek

Hyra

Antal

1 rum med alkov och kök

29–35 kvm

4586–5767 kr/månad

19 st

2 rum och kokvrå

2 rum och kök

33 kvm

49–55 kvm

5224–5356 kr/månad

6989–7604 kr/månad

9 st

27 st

3 rum och kök

68–70 kvm

8776–9171 kr/månad

17 st

4 rum och kök

78 kvm

9841–9974 kr/månad

9 st

Läs mer om hur hyrorna sätts

Förbrukning av vatten

Köken och badrummen kommer att utrustas med speciella blandare som ger betydande vattenbesparing. Alla lägenheter får individuell mätning av varmt och kallt vatten vilket innebär att du betalar för din faktiska förbrukning. Förutom hyreskostnaden tillkommer därför en kostnad för din förbrukning av varmt och kallt vatten.

Genomsnittskostnaden för en tvåa är 66 kr per månad för kallt vatten och 181 kr per månad för varmt vatten. Genomsnittskostnaden för en fyra är 159 kr per månad för kallt vatten och 275 kr per månad för varmt vatten. Använder du mer eller mindre än genomsnittet blir kostnaden givetvis en annan.

Internet

Bostaden har ett öppet bredbandsnät, Bostnet. Det betyder att flera leverantörer erbjuder sina tjänster i nätet. Du som flyttar in på Tuvgränd kan välja att beställa tjänster med hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Lägenheterna har flera nätverksuttag och du kan själv välja vilket uttag du vill använda.

Läs mer om våra bredbandstjänster

IP-telefoni

Lägenheterna har inga vanliga telefonuttag eftersom det analoga telefonnätet (Telias nät) inte längre byggs ut. Om du vill ha ett fast telefonabonnemang kan du istället ringa via IP-telefoni.

Med IP-telefoni ringer du över internet istället för genom det analoga telefonnätet. Du kan använda din vanliga telefon när du ringer, men du ansluter den via en analog telefonadapter, så kallad ATA-box, till bredbandsuttaget istället för till telefonjacket. Du behöver ingen internettjänst eller dator för att beställa en IP-telefonitjänst.

Läs mer om hur du beställer

Tv-utbud

Lägenheterna är anslutna till vårt kabel-tv-nät där vi sänder ett grundutbud med nitton analoga kanaler. Några av kanalerna sänds även digitalt och det finns möjlighet att köpa till fler kanaler från Sappa eller Boxer.

Läs mer om vårt tv-utbud

 

Om Haga

Ett av Umeås äldsta områden

Ett stenkast från centrala Umeå ligger området Haga, med en blandning av charmiga trävillor, radhus, hyreshus och nybyggda bostadsrätter. Det är ett av stadens äldsta områden som växte fram under slutet av 1800-talet.

Närheten till centrum gör utbudet generöst för hungriga Hagabor. Vill du absolut stanna norr om järnvägstunneln finns – förutom en rad pizzerior – även en kvarterskrog vid Sandaparken.

Haga gränsar till både I20-skogen och Gammlia, med motionsspår, utegym, träningsanläggningar och idrottshallar. Dessutom ligger flera gym inom promenadavstånd.

Läs mer om området

 

Uthyrningsstart årsskiftet 2018/2019

Uthyrningen av de nya lägenheterna startar vid årsskiftet 2018/2019 och första inflyttning blir under våren 2019.

Hösten 2019 flyttar de sista hyresgästerna in. Håll utkik på vår webb för information om vilka datum lägenheterna släpps.

Du vet väl om att du kan prenumerera på våra nyheter?

Se området

Drönarbild Haga

Se film över området Haga

Ekologiskt hållbart

Vi strävar alltid efter klokast möjliga miljöval när det gäller till exempel material, byggsätt och energi. Och i det här projektet har vi ställt kravet att energiprestandan ska vara högst 70 kWh per kvadratmeter. Vi jobbar även hårt med avfallshantering och att erbjuda dig som hyresgäst möjlighet till käll- och matavfallssortering. Ett miljöhus med full sortering kommer därför att placeras på bekvämt avstånd från entréerna.

Sopsortering

Energismart

Lägenheterna på Tuvgränd kommer att värmas upp av fjärrvärme. Pumpar, belysning och ventilationsaggregat har en låg energianvändning. Tvättstugorna är miljöanpassade och vi har valt tvättutrustning med låg vatten- och elanvändning. Tvättmaskinerna är varmvattenanslutna och värms med fjärrvärme, vilket minskar elanvändningen.

Individuell mätning av vatten och temperatur

Köken och badrummen kommer att utrustas med speciella blandare som ger betydande vattenbesparing. Alla lägenheter får individuell mätning av varmt och kallt vatten vilket innebär att du betalar för din faktiska förbrukning. Förutom hyreskostnaden tillkommer därför en kostnad för din förbrukning av varmt och kallt vatten.

Varma cykelförråd och stolpar för elbil

I centrala lägen jobbar vi extra hårt med att uppmuntra till transportlösningar som är ekologiskt mer hållbara och därför kommer vi i det här projektet att satsa på varma cykelförråd. Vi förbereder även så att det enkelt går att göra om motorvärmarstolpar till laddstolpar för elbil.

 

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år