Glosboken på Västteg

Material


Glosboken på Västteg – hållbart boende för hela livet

Vi känner ett stort engagemang för Umeå och det här är det första projektet vi planerar och projekterar helt utifrån ett hållbarhetsprogram och för flera målgrupper. På Glosboken på Västteg erbjuder vi boende för alla generationer.

För oss är det här ett stort investeringsprojekt där vi tar ett helhetsgrepp och vill tillgodose olika målgruppers behov i livet. Tillsammans med andra aktörer stärker vi och tar tillvara den potential som finns i området och bidrar till samhälls- och boendeutvecklingen.

Hållbart för alla generationer

På Glosboken på Västteg erbjuder vi hållbart boende för alla generationer. Vi bygger 364 lägenheter fördelade på ettor, tvåor, treor och fyror. Husen i området byggs i 4–6 våningar med underjordiskt garage.

Projektet utgörs av tre olika boendeformer:

  • Traditionella hyreslägenheterför alla men 10 procent av lägenheterna går till ungdomar 18–25 år. Det byggs 106 hyreslägenheter.
  • Seniorboende plus, lägenheter för seniorer från 60 år och utan hemmaboende barn. Vi bygger 138 seniorlägenheter.
  • På uppdrag av och i samverkan med Umeå kommun byggs också ett vård- och omsorgsboendesom kommer att bestå av 120 lägenheter. Vård- och omsorgsboendet kommer att ha genomtänkta, ändamålsenliga lokaler för att möjliggöra omsorg av högsta kvalitet.

Komfort och livskvalitet

I kvarteret Glosboken på Västteg bor du i synnerligen attraktiva lägenheter som är ljusa, välkomnande och där ledorden är komfort och livskvalitet. I husen finns dessutom varmförråd och cykelförråd.

Alla lägenheter har ett förråd, dom flesta finns på vinden och några finns i källaren. Det finns även ett antal förråd som kan hyras.  Storleken på förrådet styrs av lägenhetens storlek och styrs av gällande regelverk.

I ettorna finns en kombinerad tvättmaskin/torktumlare och i övriga lägenheter finns en tvätt maskin och en torktumlare. I Seniorboende plus husen har samtliga lägenheter separat tvättmaskin och torktumlare.

Här satsar vi också extra mycket resurser på att skapa en attraktiv utemiljö där du kan njuta av en vacker, levande innergård året runt. Du har även tillgång till parker och fina promenadstråk på Bölesholmarna och längs älven.

Vanliga frågor

Hyror

Hushålls el och kostnad för vatten tillkommer, se mera information nedan gällande vattenförbrukning.
I lägenheterna 1 rak får man plats med en säng som är 120 cm.

Seniorlägenheter
kvm
1 rak                    35                       5800 kr
2 rok                    50                       7000kr
3 rok                    67,4                    8400kr

Vanliga hyreslägenheter
1 rak                    34,7                    5600kr
2 rok                    54,4                    7200kr
3 rok                    70                       8400kr
3 rok                    73,8                    8700kr
4 rok                    81,6                    9400kr

Förutom hyreskostnaden tillkommer även en kostnad för din faktiska förbrukning av varmt och kallt vatten, så kallad individuell mätning. Genomsnittskostnaden för en tvåa är 66 kr per månad för kallt vatten och 181 kr per månad för varmt vatten. Genomsnittskostnaden för en fyra är 159 kr per månad för kallt vatten och 275 kr per månad för varmt vatten. Använder du mer eller mindre än genomsnittet blir kostnaden givetvis en annan.

Hyresbostäder
Hyreslägenheter som är ljusa, välkomnande och hållbara. Du har din egen balkong och du har tillgång till underjordiskt garage som är lättillgängligt via trapp/hiss.

Seniorbostäder
Ett Seniorboende plus har funktionellt utformade lägenheter och gemenskapslokaler där du tillsammans med dina grannar exempelvis kan laga mat och umgås. Dessutom finns en värd eller värdinna tillgänglig några dagar i veckan. Boendet vänder sig till de som fyllt 60 år utan hemmaboende barn.

Vård- och omsorgsbostäder
Vård- och omsorgsboendet, som byggs i samverkan med Umeå kommun, kommer att ha genomtänkta, ändamålsenliga lokaler för att möjliggöra omsorg av högsta kvalitet. Där beslutar kommunens biståndsbedömare vem som får möjlighet att hyra en vård- och omsorgslägenhet.

 

Alla lägenheter har ett förråd, dom flesta finns på vinden och några finns i källaren. Det finns även ett antal förråd som kan hyras.  Storleken på förrådet styrs av lägenhetens storlek och styrs av gällande regelverk.