Anpassa textstorlek
A A A

Pressmeddelanden


Här hittar du Bostadens nyaste pressmeddelanden och kallelser till presskonferenser. Fler pressmeddelanden hittar du i vårt nyhetsarkiv.

31 maj 2018

Nytt bostadskoncept för seniorer

Äldrenämnden och AB Bostaden har beslutat att gemensamt bygga två seniorcenter där trygghetsboende och vård- och omsorgsboende ligger i anslutning till varandra. Det blir ett helt nytt koncept som även innefattar ny teknik, ytor för samvaro och om möjligt även viss service.
12 juni 2017

Bostaden säljer fastigheter på Carlshem och Mariehem – satsar på nyproduktion och underhåll i ett växande Umeå

AB Bostaden säljer nio fastigheter med totalt 1 601 lägenheter på Mariehem och Carlshem för 1,1 miljarder kronor till fastighetsbolaget Heimstaden. Försäljningen, som beslutats av Bostadens styrelse, går till kommunfullmäktige för godkännande den 19 juni.
7 mars 2017

Bostaden bygger nytt på Haga

Efter en lång process har Bostadens planerade nyproduktion med totalt 82 lägenheter i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen på Haga, nu fått klartecken. I vår inleds 130-miljonersprojektet med NCC som entreprenör.
29 december 2016

Nu flyttar de första hyresgästerna in på Tranbärsvägen

För lite drygt ett år sedan slogs de första spikarna ned för Bostadens stora nybygge på Böleäng, som dessutom är Sveriges största kombohusprojekt. Totalt bygger man 180 lägenheter fördelade på nio st tre- och fyravåningshus och nu flyttar hyresgäster in i de första 18 lägenheterna.
2 december 2016

Klart med entreprenör för Bostadens nyproduktion öst på stan

I början av 2017 inleder Bostaden byggnationerna av 159 lägenheter på Östra Norrlandsgatan, i kvarteret Mården. Nu står det klart att Selbergs Entreprenad AB lämnat det mest fördelaktiga anbudet och får uppdraget att bygga. Man räknar med att de första lägenheterna ska vara färdiga för inflyttning under 2018.
21 november 2016

Bostaden och Hyresgästföreningen tecknar avtal om inflytande

I likhet med många andra bostadsbolag i landet har Bostaden ett stort antal fastigheter som är i behov av renovering och ombyggnation. Då detta kommer att påverka hyresgästerna på olika sätt har Bostaden tillsammans med Hyresgästföreningen nu dragit upp vissa riktlinjer för hur ombyggnadsprocessen ska genomföras i ett ramavtal.
28 oktober 2016

Snart dags för Bostadens Höstljus

I mitten av november sätter Bostaden upp ljusinstallationer för att sprida ljus i mörkret och öka trivseln i sina bostadsområden. Det är tredje året i rad som man genomför sin egen variant av den populära ljusfestivalen Höstljus.
4 oktober 2016

Bostaden och universitetet i nytt samarbete

Nu inleder Bostaden ett nytt samarbete med Företagsforskarskolan vid Umeå universitet. Två doktorander från Institutionen för tillämpad fysik och elektronik (TFE) och Handelshögskolan ska utveckla befintliga modeller som Bostaden och andra företag ska kunna använda som underlag för beslut om investeringar som är hållbara på lång sikt.
22 september 2016

Bostaden inviger sina första laddstolpar på Ålidhem

I samarbete med Umeå Energi inviger Bostaden nu de allra första laddstolparna för elbil i ett av sina bostadsområden. Invigningen sker i samband med den hållbarhetsmässa som anordnas på vinterträdgården.
9 september 2016

Ändrat kösystem för korridorsboende

Bostaden har sett över reglerna för nollställning av kötid och efter vissa tekniska åtgärder kan man nu erbjuda de studenter som bor i studentkorridor att få tillbaka sin kötid.

Kontakt

 

Anders Hugosson
Tillförordnad kommunikationschef
Ring: 090-17 75 51 eller
070-611 12 01
Mejla: Anders

Anna Maria Lindgren
Kommunikatör
Ring: 090-17 75 24 eller
070-572 73 68
Mejla: Anna Maria

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå