Anpassa textstorlek
A A A

Pressmeddelanden


Här hittar du Bostadens nyaste pressmeddelanden och kallelser till presskonferenser. Fler pressmeddelanden hittar du i vårt nyhetsarkiv.

31 januari 2020

Bostaden bygger nya, moderna lägenheter i attraktivt läge

Bostaden ska bygga flerfamiljshus med cirka 140 hyreslägenheter på Ridvägen, Östra Dragonfältet. Idag är Umeå som militärstad en nästan bortglömd epok, men nu väcks området på Östra Dragonfältet till liv igen och Bostadens hus blir en moderniserad variant av de forna regementsbostäderna. Här erbjuder vi dessutom exklusiva vindsvåningar och en högkvalitativ utemiljö med tilltalande atmosfär.
22 januari 2020

Bostaden utvecklar ett helt nytt hållbart kvarter på Västteg

Bostaden känner ett stort engagemang för ett bättre Umeå och i det här projektet planerar och projekterar man för flera målgrupper. Geolager, solceller och en ny satsning på inomhusklimatet sätter både hållbarhet och livskvalitet i fokus.
7 oktober 2019

Bostaden inför åldersgräns för bostadskön

I likhet med ett flertal övriga allmännyttiga bostadsbolag i Sverige inför Bostaden nu åldersgräns för bostadskön. Från och med idag kan man inte ställa sig i bostadskön förrän året man fyller 16.
30 september 2019

Bostaden satsar på ungdomslägenheter

Nu gör Bostaden en stor satsning som ska underlätta för ungdomar att hitta sitt första egna boende. Man öronmärker ett visst antal mindre lägenheter i beståndet och erbjuder dem till unga i åldern 18–25 år.
18 september 2019

Bostaden ökar satsningen för korrekta hyresförhållanden

Olovlig andrahandsuthyrning av lägenheter har ökat i Sverige och även hos Bostaden. Därför trappar Bostaden nu upp arbetet med så kallade studentprövningar och olovlig andrahandsuthyrning. Målet är att få ned antalet bostäder som hyrs ut på felaktiga grunder och säkerställa att bostäderna förmedlas på ett rättvist sätt.
23 augusti 2019

Ersboda först i Sverige med rörelserik skolväg

Bostaden och initiativet för rörelserikedom, Change the game, genomför just nu ett gemensamt projekt tillsammans med Ersdungens skola på Västra Ersboda i Umeå, för att få skolbarn att välja en mer aktiv väg till skolan. – Vi vill se vad som händer om man gör det roligare att använda kroppen för att ta sig till skolan än att bli skjutsad i bilen, säger projektkoordinator Wictor Lundström, rörelseinstruktör på Change the game.
2 juli 2019

Bostaden stöttar projekt mot ofrivillig ensamhet

Bostaden har inlett ett samarbete med Umeå BSKT i projektet ”Vara med – ingen ska behöva vara ensam”. Målsättningen med projektet är att minska den ofrivilliga ensamheten genom att bland annat utbilda elitspelare till volontärer via Frivilligcentralen.
19 juni 2019

Bostaden inleder samarbete med Läxhjälpen

Nu inleder Bostaden ett samarbete med Stiftelsen Läxhjälpen och möjliggör för elever på Ersängsskolan att få läxhjälp. Satsningen ger totalt 15 elever i årskurs 8 och 9 en plats i läxhjälpsprogrammet. Målet är att eleverna ska komma in på gymnasiet.
10 juni 2019

Bostaden vill skapa större engagemang för hållbarhetsfrågor

Bostaden satsar på ökad kommunikation kring sitt hållbarhetsarbete. Syftet är att få fler att engagera sig i frågor som rör ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. – Målet är att skapa trygghet åt våra hyresgäster och samhället i stort. Som allmännyttigt bostadsbolag har vi en skyldighet att arbeta med hållbarhet, men också en möjlighet att göra stor skillnad, säger Anders Hugosson, marknadschef på Bostaden.
29 mars 2019

Nytt boendekoncept för seniorer på Västteg

Behovet för bostäder för äldre i Umeå bedöms vara stort. Därför samverkar Bostaden med Umeå kommun för ett boendekoncept med fokus på seniorers boende. Detaljplanearbetet för det nya bostadsområdet med genomtänkta lokaler och lägenheter pågår.

Min personliga sida

Från onsdag 25 mars och cirka två veckor framåt, kommer du som bostadssökande eller hyresgäst inte att kunna logga in på den personliga sidan. Läs mer

Kontakt

Anders Hugosson
Marknadschef
Ring: 090-17 75 51 eller
070-611 12 01
Mejla: Anders

Anna Wiberg
Kommunikatör
Ring: 090-17 76 60 eller
070-274 62 74
Mejla: Anna

Adress

Besök: Östra Kyrkogatan 2,
Moritzska gården
Post: Box 244, 901 06 Umeå