Öbackavägen 2–20 och Östra Strandgatan 36–46Senast uppdaterad 5 december 2018

 

Badrummen och tvättstugorna på Öbackavägen 2–20 och Östra Strandgatan 36–46 ska renoveras. Totalt kommer renoveringen att pågå under cirka ett år. Vi räknar med start i mitten av september 2017 och hoppas att ha allt klart under 2018. Renoveringen kommer att ta cirka 20 arbetsdagar per badrum.

Nedan hittar du mer information om vad renoveringarna kommer att innebära och hur du som bor där påverkas.

Senaste nytt


VIKTIGT: I de lägenheter där badrummen ligger vägg i vägg med en klädkammare finns en vattenavstängare i klädkammaren som rörmokaren behöver komma åt. Den är oftast placerad på väggen längst in i klädkammaren.

Uthyrningslägenheten på Öbackavägen 8 går att boka som vanligt via bokningstavlan eller den personliga sidan men uthyrningslägenheten på Östra Strandgatan 42 är spärrad under hela tiden som badrumsrenoveringarna pågår.

Frågor och svar från informationsmöte den 17 oktober 2017 (med hyresgäster på Öbackavägen 2, 4, 8 samt Östra Strandgatan 36, 42, 44 och 46.

Frågor och svar från informationsmöte (med hyresgäster på Öbackavägen 6, 14, 16, 18 och 20 N–20 S)

Presentation av renoveringarna och vad de innebär för dig som hyresgäst


 

Arbetsgång

Nedan ser du var renoveringarna startar och hur de sedan fortsätter innan de avsutas efter cirka ett år.

Arbetsgång för renoveringarna 

Arbetsgången i större format

 

Karta över byggområdet

Nedan hittar du var toaletter, duschar, dagrum, tvättstuga finns under byggtiden.

 

Karta 

Kartan i större format

 

Renovering av badrummen

Några lägenheter och badrum är redan renoverade och kommer inte att få nya ytskikt på väggarna. Du som bor i en lägenhet som nyligen renoverats kommer att få information om omfattningen av renoveringen i just din lägenhet innan renoveringarna startar.

Det här görs under renoveringen:

  • Golvbrunnar byts ut, väggar och golv renoveras (våtrumsmatta på väggen i duschen och golvet samt målad väv på övriga väggar, som nu).
  • Det blir synliga vattenledningar i badrummet.
  • Handfat, toalettstol, badkar, kranar, badrumsskåp, krokar, toalettpappershållare och tvättbänk byts ut i de flesta badrummen, förutom i badrum som renoverats de senaste fem åren.
  • Foder runt dörrar byts ut och en omfattning i marmor monteras kring fönster.
  • Ny strömbrytare till belysning och frånluftsventiler i badrummet.
  • Ny belysning samt att jordfelsbrytare kopplas in el-centralen för att montera ett el-uttag i badrum ovan handfat.
  • Vi kommer även att vattensäkra diskbänksskåpen i köken. Det görs genom att en plastmatta läggs in.


Det innebär renoveringarna för dig som hyresgäst

Du kommer att vara helt utan din dusch i cirka 4 veckor. Toalettstolen kommer under de 4 veckorna att fungera på kvällar och nätter med hinkspolning. På dagtid när arbetena pågår och toaletten ställs ut i hallen blir du helt utan toalett, då kommer du att hänvisas till en av toaletterna som finns inom bostadsområdet samt till toaletterna i anslutning till uthyrningslägenheterna eller bastun.

Duschar (tre st) finns i anslutning till bastu samt uthyrningslägenhet. Bastun kommer tyvärr inte att gå att använda under renoveringsen utan vi bokar upp den så att de hyresgäster som behöver använda duschen i anslutning till bastun kan göra det. Vi sätter upp bokningslistor för duscharna.

 

Störningar under renoveringarna

I och med att vi gör en badrumsrenovering kommer vi att behöva göra bilningsarbeten vilket innebär mycket höga ljudstörningar såväl som byggdamm. Under de veckor vi är i just er lägenhet kommer det att upplevas stökigt. Det kommer att vara mer trafik till gårdarna, det kommer även att placeras ut containrar och byggbaracker. Vi kommer arbeta för att detta ska gå så smidigt som möjligt.

 

Hyreshöjning

I och med att standarden höjs i lägenheten kommer du att få en hyreshöjning. Hur stor höjningen blir är i dagsläget inte klart utan meddelas vid ett senare tillfälle.

 

Reduktion för störningar

När projektet har avslutats kommer du att få en hyresreduktion. Storleken på reduktionen baseras på fastighetsbranschens generella riktlinjer.

 

Informationsmöte innan renoveringen startar

Vi förstår att du har en hel del frågor och funderingar med anledning av renoveringarna och kommer därför att bjuda in till ett informationsmöte med information om tidplan för just ditt badrum. På informationsmötet kommer även byggentreprenören att medverka och vi visar vilka våtrumsmattor du kan välja. Det kommer att hållas 3 st informationsmöten under hela projektet och vi kallar alla som bor i området i omgångar, beroende på hur arbetet fortskrider.

Till det första mötet den 14 augusti bjuder vi in boende på Öbackavägen 6,14, 16, 18 och 20 N–20 S. Ni som bor på övriga adresser kommer också att få en mötesinbjudan inom kort.

 

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta någon av oss:

Marcus Svensson, byggprojektledare
Telefon: 090-17 75 62
Mejl: marcus.svensson@bostaden.umea.se

Magnus Persson, kvartersvärd
Telefon: 090-17 77 86
Mejl: magnus.persson@bostaden.umea.se

 

<< Tillbaka till sidan Aktuella renoveringar

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år