Öbackavägen 1, 3, 5 och Östra Strandgatan 50 C-ESenast uppdaterad 11 januari 2019

 

Efter besiktning är det beslutat att badrummen och tvättstugorna ska renoveras. Vi räknar med preliminär start till hösten/vintern 2018 och hoppas att ha allt klart till sommaren 2019. Totalt kommer renoveringen att pågå under cirka 8 månader och en sådan här renovering brukar ta cirka 20 arbetsdagar per badrum.

 

Lägenheter som nyligen renoverats

Du som bor i en lägenhet som nyligen renoverats kommer att få information om omfattningen av renoveringen i just din lägenhet innan vi startar. Där separat toalett förekommer i lägenheten kommer den också att renoveras.

 

Senaste nytt

Frågor och svar från informationsmöte den 9 januari

 

Det här planerar vi att göra under renoveringen

Badrummen:

 • Golvbrunnarna byts ut och väggar och golv renoveras. Det blir våtrumsmatta på väggen i duschen och golvet samt målad väv på övriga väggar.
 • Det kommer att bli synliga vattenledningar i badrummet.
 • Handfat, toalettstol, kranar, badrumsskåp, krokar, toalettpappershållare och duschdraperiskena byts ut.
 • Vi byter ut badrumsdörrarna och foder runt dessa dörrar.
 • En inklädnad i marmor monteras kring fönstren där detta förekommer.
 • Vi monterar in nya strömbrytare som kan styra belysningen till badrumsskåpet och taket separat.
 • Det blir en ny frånluftsventil i badrummet.
 • Vi installerar ny belysning i badrummet och kopplar in jordfelsbrytare i el-centralen för att kunna montera ett el-uttag i badrumsskåpet.
 • I badrummen som har en sned halvvägg intill badkaret kommer vi att riva denna för att åstadkomma mer utrymme inom badrummet.
 • Istället för infravärmen som sitter monterad i takarmaturen monterar vi en elektrisk handduktork.
 • Efter renoveringen kommer du att få en duschplats istället för badkar, badkaret tas med andra ord bort. Vi sätter in ny duschdraperiskena anpassad för dusch.

Tvättstugorna i entréplan:

 • Nya ytskikt.
 • Mangel kommer att finnas i en tvättstuga per trappuppgång, för att frigöra yta.
 • Toaletterna i tvättstugorna kommer att tas bort.

Entrépartierna:

 • Nya entrépartier till fastigheten.  
 • Den befintliga porttelefonen kommer att tas bort och ersättas med en ny sorts telefoni som kopplas till din mobiltelefon. Har du ingen mobiltelefon finns en annan lösning för detta. Entrépartierna kommer även att utrustas med taggsystem. Den befintliga porttelefonen placerad i lägenheten kommer inte att plockas bort men kommer inte att vara i funktion efter renoveringen.

 

Det innebär renoveringarna för dig som hyresgäst

Du kommer att vara helt utan din dusch i cirka 4 veckor. Toalettstolen kommer under de 4 veckorna att fungera på kvällar och nätter med hinkspolning. På dagtid när arbetena pågår ställs toaletten ut i hallen och du blir då helt utan toalett. Då kommer du att hänvisas till en av toaletterna som finns inom bostadsområdet samt till toaletterna i anslutning till uthyrningslägenheterna eller bastun.
      
Duschar finns i anslutning till bastun samt uthyrningslägenheterna. Bastun kommer tyvärr inte att gå att använda under renoveringen utan vi bokar upp den så att de hyresgäster som behöver använda duschen där kan göra det.

 

Situationsplan 

 

Här kan du se bilden i större format.

 

Störningar under renoveringarna

I och med att vi gör en badrumsrenovering kommer vi att behöva göra bilningsarbeten vilket innebär mycket höga ljudstörningar såväl som byggdamm. Under de veckor vi är i just din lägenhet kommer det att upplevas stökigt. Det kommer att vara mer trafik till gårdarna, det kommer även att placeras ut containrar och byggbaracker. Vi kommer arbeta för att detta ska gå så smidigt som möjligt.

 

Din hyra kommer att höjas

I och med att standarden höjs i lägenheten kommer du att få en hyreshöjning. Hur stor höjningen blir är inte riktigt klart än, men så snart det är klart kommer du att få information om det. Hyreshöjningen förhandlas med Hyresgästföreningen.

 

Reduktion för störningar

När projektet har avslutats kommer du att få en hyresreduktion. Storleken på reduktionen baseras på fastighetsbranschens generella riktlinjer

 

Informationsmöte innan renoveringen startar

På mötet får du information om tidplan för just ditt badrum och får träffa Peab som är entreprenören som fått bygguppdraget. Du får även se vilka våtrumsmattor du kan välja bland.

Presentation från informationsmöte

Svar på frågor från mötet den 4 oktober 2018

Svar på frågor från mötet den 9 januari 2019

 

Tidplan

Projektet påbörjas 22 oktober 2018 och inleds då med Öbackavägen 6. En vecka in i november 2018 börjar ombyggnationerna på Öbackavägen 3 och efter årsskiftet 2018/2019 är det dags för Öbackavägen 1.

Östra Strandgatan 50 E börjar renoveras i mitten av januari 2019, Östra Strandgatan 50 D i mitten av februari 2019 och Östra Strandgatan 50 C i mitten av mars 2019. Bastu och kvartersvärdslokalen börjar byggas om i månadsskiftet mars/april. Hela projektet beräknas vara klart i slutet av maj 2019.

Observera att tidplanen kan ändras under arbetets gång.

Här kan du se en mer detaljerad tidplan

 

Frågor eller funderingar?

Välkommen att kontakta någon av oss:

Marcus Svensson, byggprojektledare
Telefon: 090-17 75 62
Mejl: marcus.svensson@bostaden.umea.se

Magnus Persson, kvartersvärd
Telefon: 090-17 77 86
Mejl: magnus.persson@bostaden.umea.se

 

Min personliga sida

Registrering möjlig från året du fyller 16 år