Anpassa textstorlek
A A A
02 juli 2015

Vi flygfilmar våra områden med quadcopter

Vi jobbar för att möta efterfrågan från blivande hyresgäster och för att bli mer tillgängliga. Som ett led i det ska vi flygfilma 29 av våra områden. De färdiga filmerna kommer sedan att publiceras på vår webb och användas för att visa upp våra olika bostadsområden. Varje film blir cirka en minut lång.

Quadcopter 

Flygfilmningen startar i slutet av vecka 22

Totalt är det 29 områden som ska filmas och först ut är Umedalen. Om du ser en liten helikopterliknande sak i luften vid ditt hus är det bara vi på Bostaden som flygfilmar i ditt område med en så kallad quadcopter.

Flygningen tar max 15 minuter

Quadcoptern kommer att flyga mellan 0 och 70 meter upp i luften och som allra mest 120 meter upp. Den flyger som minst cirka
10 meter från huset och får inte flyga på ett sådant sätt att den kan skada människor eller egendom. Inför och efter varje flygfilmning meddelas flygledartornet. Själva flygningen tar max 15 minuter.

Inga människor kommer med i filmen

Vi ser till så att inga människor kommer med i filmen på ett sådant sätt att de kan identifieras (om de inte har godkänt det).

Dessa områden filmar vi

Berghem, Bullmark, Böleäng, Carlshem, Centrala stan, Ersmark, Fridhem, Haga, Holmsund, Lilljansberget, Marieberg, Mariehem, Nydalahöjd, Obbola, Röbäck, Sandahöjd, Sandbacka, Sävar, Tomtebo, Tunnelbacken, Umedalen, Väst på stan, Västra Ersboda, Ålidhem, Ålidhöjd, Öbacka, Öbacka såg, Öst på stan och Östra Ersboda.

Frågor eller funderingar?

Om du har frågor om flygfilmningarna, välkommen att kontakta Mia Han, kommunikatör, på mia.han@bostaden.umea.se eller 090-17 75 33.