Anpassa textstorlek
A A A
18 februari 2014

Vi firar 10 år med elektroniska hyresavtal

Som det första bostadsbolaget i landet erbjöd vi redan för tio år sedan möjligheten att signera sitt hyresavtal elektroniskt. Första månaden signerades hela 79 procent av avtalen elektroniskt. Idag är den siffran 83 procent.

Efter ungefär ett års arbete driftsattes Bostadens egenutvecklade system med elektroniska avtal i februari för exakt tio år sedan. Det var då som det allra första elektroniska hyresavtalet signerades. En av de första kunderna befann sig i Kanada när e-avtalet signerades.

- Att våra kunder kan signera sitt hyresavtal på distans är väldigt uppskattat och det man är allra mest nöjd över är att det är så smidigt och att man inte behöver befinna sig i Umeå för att signera avtalet till sin lägenhet, säger Maria Söderström, chef för Bostadens kundcenter.

Idag är det så många som 83 procent som signerar sitt avtal elektroniskt. Och av de avtal som sägs upp, signeras uppsägningen elektroniskt av närmare 70 procent. Självklart erbjuder vi också möjligheten att teckna pappersavtal för de som hellre vill det.

E-avtal – i hållbarhetens namn

För Bostaden är ekologisk hållbarhet ett av tre viktiga ben som vår verksamhet vilar på. Därför är vi extra stolta och glada över att under så pass lång tid ha kunnat erbjuda så kallade e-avtal som innebär minskad pappersförbrukning och färre brevförsändelser.

Så går det till att signera ett e-avtal

Om man har tackat ja till en lägenhet och sedan hamnar på första plats i kön blir man tilldelad lägenheten eller enkelrummet. Vi gör då en kreditförfrågan och sedan läggs ett elektroniskt avtal ut på den personliga sidan för signering.