Anpassa textstorlek
A A A
24 november 2011

Västra Ersboda centrum blir Ersboda torg

Under september månad ordnade vi en omröstning om att byta namn på Västra Ersboda centrum till Ersboda torg. Totalt 54,7 procent ville byta namn. Och nu har byggnadsnämnden, utifrån Bostadens förslag, beslutat att centrumet ska byta namn. Jättekul tycker vi på Bostaden!

Västra Ersboda centrum 

- Ja, det var verkligen roligt att få det här beskedet, säger Sven-Ove Lindström som är affärsutvecklare och ansvarig för Bostadens lokaler. Jag tror att alla som jobbat för ett namnbyte och alla som röstat fram ett nambyte känner samma glädje. Den förändring som vi nu genomför på Västra Ersboda centrum får ännu större genomslagskraft och lyft när vi nu byter namn till Ersboda Torg.

Omröstningen pågick 19-31 september på Bostadens webb och via talonger till hyresgästerna. Därefter skickades en skrivelse till Umeå kommun som nu har fattat beslut om att byta namn till Ersboda torg. 

- Vi vill stödja Bostadens planer för Västra Ersboda centrum. Ett namnbyte till Ersboda torg känns också helt naturligt med tanke på att det inte finns någon handel kvar i området, säger Åsa Ögren, Byggnadsnämndens ordförande. 

Tanken är att det nya namnet ska bidra till att minska uppdelningen mellan västra och östra Ersboda och skapa ett mer sammanhållet bostadsområde.

Nystart för området

Bostaden satsar på Västra Ersboda centrum som just nu byggs om. Från mars 2012 kommer det bland annat att finnas en ny friskvårdsanläggning med bad där. Tenton och Umeå Simsällskap ska tillsammans driva anläggningen ”Bad & Gym” med start i mars.
 
 
Mer information:
Sven-Ove Lindström, affärsutvecklare
Telefon: 070-621 30 98
sven-ove.lindstrom@bostaden.umea.se
 
Elisabeth Lind, kommunikationschef
Telefon: 090-17 75 04 eller 070-242 81 42
elisabeth.lind@bostaden.umea.se