Anpassa textstorlek
A A A
22 juni 2015

Tips för en mer hållbar sommar

Sommaren är här och snart kommer förhoppningsvis även värmen med härliga grillkvällar och picknick i det fria. Vi hoppas att du får en toppensommar med många sköna stunder och vill gärna dela med oss av smarta tips för en miljövänligare och mer hållbar sommarupplevelse.

Grillparty 

Packa picknicken smart

Använd förpackningar som går att återanvända när du packar din picknickkorg, de tar ofta lika mycket plats som engångsartiklar och väger inte så mycket mer. Vill du ändå använda engångsartiklar går det mesta att återvinna som tur är. Se hur på återvinningsbar.se

Använd eltändare till grillen

Använd elgaffel eller annan elektronisk utrustning för att tända grillen så du slipper använda tändvätska och tändstickor. Det är enklare, mer miljövänligt och ekologiskt. Använder du en engångsgrill är det jätteviktigt att du släcker den med vatten och låter den stå tills du är helt säker på att den har slocknat. När den är kall kan du sortera den som metall och lägga i återvinningen. Kolet kan du lägga i en påse och slänga i hushållssoporna.

På våra studentområden har vi speciella tunnor där du kan slänga din engångsgrill. På så sätt undviker du att det börjar brinna i soprummet.

Handla ekologiskt!

Under sommaren ökar utbudet av närodlad och ekologisk mat runt om på gårdar och mindre odlingar. Handla bara så mycket som du behöver så du slipper slänga maten som annars blir över och dålig. Läs var du kan handla ekologisk mat på ekologisk-mat.se eller på medvetenkonsumtion.se

Källa: IL Recycling