Anpassa textstorlek
A A A
05 december 2017

Testa din brandvarnare

I alla våra lägenheter finns både brandfiltar och brandvarnare med tioårsbatterier. Och för att inte en brand ska sprida sig till ett helt hus, fungerar varje lägenhet som en brandcell. Det innebär att du är skyddad i lägenheten i minst en timme – även om det brinner utanför.

 

Flicka som blåser ut ljus

En billig livförsäkring

Om det börjar brinna ger en brandvarnare dig och din familj möjligheten att hinna upptäcka det innan det är för sent. En billig livförsäkring med andra ord.

Testa och ta hand om brandvarnaren

Vi kontrollerar alltid brandvarnarna när vi besiktar våra lägenheter. Men för att brandvarnaren i din lägenhet ska fungera bra och varna vid en eventuell brand måste du själv testa och underhålla den.

Tips!

Fyll i ditt mobilnummer på www.skyddadigmotbrand.se så får du med jämna rum sms-påminnelser om att testa din brandvarnare.

Läs mer om hur du kan undvika att det börjar brinna

 

Så tar du hand om brandvarnaren

  • Rengör den regelbundet med en lätt fuktad trasa eller genom att dammsuga den.
  • Kontrollera att den fungerar minst en gång i kvartalet och om du varit bortrest under en längre tid.
  • Testa brandvarnaren genom att trycka in testknappen i 10–15 sekunder eller genom att hålla ett nysläckt stearinljus under.
  • Om batteriet börjar ta slut eller om brandvarnaren inte fungerar, ta med den till din kvartersvärd så får du den utbytt.