Anpassa textstorlek
A A A
23 juni 2011

Tack alla ni som besökte Bostadens dag på Ersboda!

Lördag den 11 juni blev en fantastisk dag med många bra förslag till hur Ersboda kan utvecklas. En sammanställning av alla tips och idéer har nu gjorts och vi har utsett vinnarna av de två hopfällbara cyklarna!

Grattis till Amira och Mattias som vann varsin röd, hopfällbar cykel!
(Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna)

Vi passade på att fråga besökarna vad de tycker om att bo på Ersboda. Av de 136 personer som lämnade sina synpunkter var hälften män och hälften kvinnor. Medelåldern på de svarande var 40 år. 84 personer av de svarande är hyresgäster hos Bostaden och en majoritet av dem svarade att de trivs med att bo på Ersboda.


 

Bäst på Ersboda


Bäst på Ersboda
Vad som är bäst med att bo på Ersboda tyckte de svarande bland annat var utbudet och strukturen. Närheten till naturen, affärerna och fotbollsplaner. På Ersboda tycker man om sina grannar och att det är lugnt i området. Mångfalden tycker också många är väldigt positivt.

På frågan om vad som kan bli bättre på Ersboda tyckte de svarande främst att det saknas naturliga mötesplatser och att det gärna får finnas fler aktiviteter i närområdet. Fler garageplatser efterfrågades också.


Tips och synpunkter på namnförslag
Vi fick också många tips och idéer; till exempel om träningslokal, möten för att lära känna varandra, grillplatser och Utegym på gårdarna.

Vi ställde även frågan: Vad tycker du om att Västra Ersboda centrum ändras till Ersboda torg? Och många var positiva till det namnförslaget.

Vi går vidare!
Nu fortsätter vi arbetet med att bjuda in alla de 52 personer som glädjande nog vill engagera sig i arbetet för att utveckla Ersboda till en djupare dialog och workshop!  Fram till dess tittar vi också närmare på de förslag och synpunkter som har kommit in, och några av dem kan vi skicka vidare till Umeå kommun för vidare handläggning.  Vi kommer också att fortsätta undersöka frågan om namnbyte  till Ersboda torg genom att  fråga fler Ersbodabor om vad de tycker. Därefter beslutar vi om vi tar det vidare till Umeå kommun, som kan ta det formella beslutet om att byta namn.

Vi på Bostaden hoppas på att detta evenemang, Bostadens dag, kan bli en återkommande aktivitet. Varje år på ett nytt bostadsområde!

Vill du engagera dig i utvecklingen på Ersboda?
Skicka då ett mejl till: elisabeth.lind@bostaden.umea.se så kontaktar vi dig.

Glad sommar!
Elisabeth Lind