Anpassa textstorlek
A A A
15 december 2011

Systemvetare studerar Echologen

Studenter på Systemvetenskapliga programmet vid Umeå universitet fick som kursuppgift att utveckla användargränssnittet i Echologen när de läste kursen Design och utvärdering vid institutionen för informatik.

Redovisningar hos Institutionen för informatik vid Umeå universitet.
Robyn Schimmer, Elisabeth Lind och Rikard Harr utvärderade studenternas redovisningar.
Bild: Mikael Hansson/Info Tech Umeå

Ett riktigt uppdrag
Elever vid Systemvetenskapliga programmet vid Umeå universitet fick ta sig an vidareutveckling av Echolog-terminalens gränssnitt. ”Genom att jobba med riktiga uppdrag ökar studenternas motivation.” säger Rikard Harr, kursansvarig.
Förra veckan redovisades resultaten av grupparbetena. Redovisningarna skedde via videokonferens då studenterna läser samma program men på tre olika orter, Umeå, Skellefteå och Önrsköldsvik. Elisabeth Lind från Bostaden var med på redovisningarna och tycker det fanns mycket som kan vara värdefullt för Bostaden att ta med oss när vi fortsätter att utveckla gränssnittet i Echologen i Green Citizens-projektet.

Läs hela artikeln på Infotechs hemsida:
www.infotechumea.se/bostaden-gillar-studentideer-om-energi

Fakta om projektet Green Citizens of Europe
Green Citizens är ett EU-projekt (ett så kallat Life+-projekt). Bostaden är en av parterna i det här stora projektet, tillsammans med Umeå kommun. ”Sustainable living and housing” (Hållbart boende) heter Bostadens delprojekt. Bostadens avgränsade del handlar framför allt om att påverka hyresgäster att leva mer energisnålt via våra individuella mätningar för el- och vattenförbrukning.

För information om projektet:
Kontakta Mia Han, informatör
mia.han@bostaden.umea.se