Anpassa textstorlek
A A A
18 februari 2013

Stort intresse för utvärderingsgruppen

I januari frågade vi alla hyresgäster på nya Geografigränd om de ville delta i en utvärderingsgrupp för att testa alternativa gränssnitt till Echologen. Vi hade hoppats på ett tiotal intresserade och fick hela 49 ja-svar!

Jätteroligt att så många var intresserade, men då vi inte kan ta med alla som svarat ja, har vi nu gjort ett urval på 15 hyresgäster som kommer att få aktuellt gränssnitt, Tema 2, i sina Echologer inom kort.

Vi tackar för det stora intresset!

Har du frågor om Echologen och utvärderingsgruppen?

Varmt välkommen att kontakta Mia Han, projektledare på mia.han@bostaden.umea.se eller på telefon 17 75 33.

 

Fakta om Green Citizens of Europe

Bostaden deltar i ett projekt som leds av Umeå kommun och som kommer att pågå fram till 2015. Förutom Bostaden deltar flera andra lokala, regionala, nationella och internationella partners. Sammanlagt har projektet tilldelats totalt 2,6 miljoner euro. Pengarna ska bland annat finansiera energieffektivisering, avfallshantering i bostadsområden, och nya lösningar för samåkning.

Inom ramen för projektet utvecklar Bostaden en lägenhetsterminal, Echolog,  som testas i flera varianter för bästa användarvänlighet. Echologen har en display som visar hyresgästernas individuella förbrukning av el och varmt och kallt vatten i realtid. Hyresgästerna kan också följa sin förbrukning över tid, se statistik samtidigt som andra intressanta tjänster kan kopplas till Echologen.

Bostaden undersöker hur olika typer av interaktiv design kan påverka och motivera hyresgäster att spara mer energi. Målet är att visa hur kommunikation kan optimera energibesparingen i ett bostadsområde.

Läs mer på Bostadens Green Citizens-projektsida

Läs mer på Green Citizens webb