Anpassa textstorlek
A A A
05 september 2018

Stort intresse för nya lägenheter i centrum

Nyligen släppte Bostaden 36 nya lägenheter på Östra Norrlandsgatan, Öst på stan i Umeå. Intressenterna har varit rekordmånga, och redan nu har det första kontraktet signerats.

Intresset har varit stort för Bostadens nya lägenheter Öst på stan. 

– Det har varit ett otroligt intresse. Telefonerna har gått varma, säger Madelene Hägg, kundcenterchef på Bostaden.

På torsdagen den 30 augusti släppte Bostaden 36 av totalt 159 lägenheter för uthyrning på Östra Norrlandsgatan 86 och 88 i centrala Umeå. Lägenheterna är välplanerade med väl tilltagna balkonger och har närhet till såväl förskola som universitetet och Norrlands universitetssjukhus.

– Det är ungefär ett trettiotal personer per lägenhet som har anmält sitt intresse – i vissa fall fler. Det är väldigt mycket. Vi ser att det finns ett stort intresse för våra nyproduktioner, säger Madelene Hägg.

”Allt har gått väldigt snabbt”

De som fått erbjudande om en lägenhet har på sig till onsdagen den 5 september att svara – men trots att svarstiden ännu inte gått ut har det första kontraktet redan skrivits under.

– Allt har gått väldigt snabbt. Vi är övertygade om att vi kommer hyra ut alla lägenheterna på kort tid. I de 36 släppta lägenheterna sker inflyttningt 1 december, säger Madelene Hägg.

Utöver fastigheten Öst på stan, var den senaste nyproduktionen som Bostaden släppte på Tranbärsvägen på Böleäng, med inflyttning i oktober 2017.

– Där var också trycket högt. Nu ser vi fram emot att få släppa resterande lägenheter Öst på stan på Östra Norrlandsgatan, något som sker successivt under hösten. Hela fastigheten beräknas vara färdig och inflyttningsbar sommaren 2019, säger Madelene Hägg.

Bilfri innergård med sollägen

I fastigheten finns lägenheter i storlekarna ettor till fyror, som sammanbinds i en enda huskropp som är mellan fem och nio våningar hög. Huskroppens placering har möjliggjort för en grön och bilfri gårdsmiljö, som är under färdigställande. Här finns bland annat sollägen och mötesplatser för hyresgästerna.

Bostaden bygger även andra centrala fastigheter just nu, bland annat i kvarteret Focken på Haga och i kvarteret Laxen Öst på stan.

Läs mer om projektet här.

Mer information:
Madelene Hägg, kundcenterchef
Telefon: 090-17 77 20
E-post: madelene.hagg@bostaden.umea.se