Anpassa textstorlek
A A A
04 juli 2012

Sommarjobbare från flera olika länder

Totalt 10 sommarjobbare från tre olika länder hjälper för tredje året i rad till med att göra fint i Bostadens områden. I år är temat ”Målning och inoljning”.

Sommarjobbare 

Precis som förra året har Bostaden även i år anställt ensamkommande flyktingungdomar som sommarjobbare. I år är de tio st som jobbar i totalt tre veckor. Bostaden har tidigare gjort ett omfattande renoveringsarbete av staket och ungdomarna har därför fått i uppdrag att måla och olja in dessa. Bostaden ser det här som ett ”win win-koncept”.

- De gör ett kanonjobb och hjälper oss med jobb som är enkla men otroligt viktiga och samtidigt får de en chans att se hur det fungerar på svenska arbetsplatser, berättar Mikael Ringh, områdeschef på Kundservice.

Ungdomarna är uppdelade i tre grupper och hjälper till bland annat på Umedalen, i Röbäck, i centrala stan och på Ålidhem.

Bra förutsättningar att komma in i samhället

Syftet med jobbet är att de ska få se hur det fungerar ute på svenska arbetsplatser och även få bra förutsättningar att komma in i vårt samhälle, där språket är en viktig del. Ungdomarna som är 16–19 år arbetar sex timmar om dagen i tre veckor under juni och juli. Och samarbetet fungerar mycket bra.

- Jag hoppas att vi kan fortsätta det här samarbetet. Det har aldrig varit några klagomål på ungdomarna som bara fått beröm genom årens lopp, säger Mikael Ringh.

Fakta

Bostaden erbjuder ungdomarna sommarjobb som en del i ett samarbete med Umeå kommun och Viva resurs. Det är nu tredje året i rad som Bostaden får hjälp av ensamkommande flyktingungdomar. Genom åren har Bostaden fått hjälp av ungdomar från Afghanistan, Somalia, Iran, Eritrea, Mongoliet, Burundi, Vietnam, Kongo, Uzbekistan, Kina och Nepal.


Mer information:

Sverker Moritz
Områdeschef, Kundservice
090-17 75 13, 070-675 75 13

Anna Maria Lindgren
Informatör
090-17 75 24, 070-57 27 368