Anpassa textstorlek
A A A
28 oktober 2015

Snart dags för Bostadens höstljus

För andra året i rad genomför Bostaden sin egen variant av den populära ljusfestivalen höstljus. För att sprida ljus i mörkret och öka trivseln i bostadsområdena sätter man med start i mitten av november upp sju ljusinstallationer runt om i Umeås olika stadsdelar.

Karta med de olika ljusinstallationerna 

Bostaden har både valt att belysa platser som vanligtvis kan upplevas mörka och skapat mer lekfulla installationer, bland annat luffarschack på hög höjd, ett interaktivt ufo på en lekplats och en regnbåge.

Även i år kommer man att placera de olika ljusinstallationerna ute i sina bostadsområden. Sju tillfälliga installationer och utsmyckningar monteras i mitten av november och i och med att förra årets höstljus blev så pass uppskattad, har man efter önskemål från hyresgästerna beslutat att låta installationerna sitta uppe längre än förra året.

– Glädjande nog fick vi en hel del positiva kommentarer förra året och många tyckte att det var tråkigt att installationerna satt uppe så kort tid, så i år har vi valt att ha dem uppe längre än i fjol. Vi hoppas att installationerna ska öka stoltheten över det egna området, säger Hanna Olsson, kommunikations- och marknadschef på Bostaden.

Hållbart så långt som möjligt

Bostaden satsar hårt på hållbarhet och därför har man valt att endast använda led-belysning i ljusinstallationerna för att minimera påverkan på klimatet.

De sju installationerna

”Regnbågen”, Plommonvägen, Böleäng

”Trail of light”, Kravattvägen, Röbäck

”Ljuslek”, Himlastigen, Sandahöjd

”UFO”, Krukgränd/Hinkgränd, Östra Ersboda

”Inside the box”, Mariehemsvägen, Mariehem

”Stöttepelaren”, Naturvetarstråket (mitt emot Klossen), Ålidhems centrum

”Tick-Tack-Toe”, Gnejsvägen, Carlshem

 

Mer information

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
090-17 76 60
hanna.olsson@bostaden.umea.se