Anpassa textstorlek
A A A
16 juli 2014

Snart blir det ännu enklare att vara miljömedveten på Ålidhem

Returpack genomför just nu ett projekt som vänder sig till universitetsstäder och tack vare ett samarbete med dem får vi möjlighet att sätta upp ett trettiotal så kallade pantrör runt om på Ålidhem.

Pantrör som kommer sättas upp på Ålidhem 

Vi på Bostaden vill bidra till ökad och bättre återvinning och jobbar redan nu för ökad materialåtervinning. Att sätta upp pantrör i anslutning till papperskorgar är ett led i vårt hållbarhetsarbete.

300 år att bryta ned en aluminiumburk

Att panta sina burkar och flaskor är att göra en insats för miljön både på kort och lång sikt. Det tar 300 år för en aluminiumburk att brytas ned i naturen. Om man istället pantar den kan den återanvändas i princip hur många gånger som helst. När man återvinner aluminium används bara 5 procent av den energi som skulle ha förbrukats vid nytillverkning.

De allra flesta i Sverige vet att det är bra att panta sina aluminiumburkar men i vissa lägen styr bekvämligheten. Istället för att panta en burk man precis druckit ur, slänger man den i närmaste papperskorg. Det är här pantrören kommer in i bilden.

Så används rören

Den som har en aluminiumburk eller flaska stoppar ned den i röret istället för att kasta den i papperskorgen. Det blir enklare för den som är intresserad av att samla ihop pantburkar för pantning och leder till att färre burkar och flaskor slängs i soporna.


Länge leve återvinningen!