Anpassa textstorlek
A A A
25 mars 2014

Släck ned tillsammans med oss på lördag!

Lördag 29 mars klockan 20.30 är det dags igen att släcka ljuset under en timmes tid under Earth hour. Under kvällen anordnar Bostaden och Umeå kommun en inspirationskväll i nya restaurangen på Stadshusområdet mellan klockan 18.30 och 21.00. Kom och släck ned med oss – och kom i tid, begränsat antal platser.

Earth Hour 

Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset under Earth Hour tillsammans med hundratals miljoner människor över hela världen.

I år arrangerar Bostaden och Umeå kommun en inspirationskväll under lördagskvällen i nya restaurang Översten på Stadshusområdet. Arrangemanget börjar klockan 18.30 är gratis och öppet för alla. Begränsat antal platser, kom i tid.

Vi ger dig inspiration – om du kommer till Stadshuset under Earth Hour

Vårt löfte är att ge alla som kommer till Stadshuset under Earth Hour, lördag 29 mars klockan 18.30–21.00, en inspirationskväll i samband med att vi släcker ned Stadshuset klockan 20.30. Under kvällen blir det bland annat:

  • Mingel, provsmakning av klimatsmart mat och en ekologisk Earth Hour-bakelse från Nisses konditori.
  • Vår stad 2030, elever från Tegs centralskola visar sina framtidsbilder av Umeå.
  • Vad är matens verkliga pris? Daniel Öhman – journalist på Sveriges radio avslöjar det orimligt höga pris som djur, människor och miljö betalar för vår billiga mat.  
  • Klimatsmart mat? Kocken och matkreatören Susanne Jonsson inspirerar till mer miljövänlig, nyttig och framförallt god mat.
  • Queenfish & Other tales avslutar kvällen med stämningsfull musik.

Moderator: Eva Mikaelsson, Länsstyrelsen i Västerbotten

Annons för inspirationskvällen

Nya vanor – lova tillsammans med oss i Glashuset torsdag 27 mars

Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. Årets tema för Earth Hour är Bilen, Biffen, Bostaden och Börsen – de fyra områden där du har störst möjlighet att påverka ditt avtryck på klimatet. Bostaden är inte sena att hänga på, redan på torsdag 27 mars klockan 12–15 kan du träffa oss i Glashuset.

Bilen Biffen Bostaden Börsen

     

Vi visar upp hur man kan spara energi med hjälp av lägenhetsdisplayen Echolog som sitter i alla våra nyproducerade lägenheter. Echolog visar i realtid hur mycket hushållsel, varmvatten och kallvatten som lägenheten förbrukar. Idag sitter Echolog i 391 lägenheter. I lördags 22 mars klockan 20.30–21.30 hade de en genomsnittlig förbrukning av hushållsel på 0,29 kWh. Det ska bli spännande att se hur mycket det minskar under Earth Hour.

Vi visar också upp vad Bostaden lovar att göra för klimatet och du kan lämna in ditt eget löfte. Alla som lämnar ett klimatlöfte får en ekologisk Earth hour-bakelse från Nisses konditori. Hoppas vi ses där.

Bostaden släcker – gör det du också!

Som ett led i vårt miljöarbete kommer även Bostaden att vara med i manifestationen och släcka ned Moritzska gården och enheten för fastigheter under hela helgen. Av säkerhetsskäl kan vi dock inte släcka alla lampor utan kommer att låta viss stödbelysning vara tänd. Vi vill även uppmana alla våra anställda och hyresgäster att slå ett slag för miljön och göra samma sak.

Läs mer om Earth Hour