Anpassa textstorlek
A A A
20 mars 2013

Släck för miljön på lördag!

Lördag 23 mars klockan 20.30 är det dags igen för miljontals människor att visa sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. Earth Hour är en världsomspännande signal om att ta klimatfrågan på allvar.

Earth Hour 2013

Det här handlar Earth Hour om:

1. Släcka ljuset en timme under Earth Hour, lördag 23 mars klockan 20.30.

Att släcka ljuset en timme under Earth Hour är en viktig signal till världens beslutsfattare om att ta miljöfrågorna på större allvar. Förra året släckte mer än varannan svensk ljuset under Earth Hour tillsammans med hundratals miljoner människor över hela världen.

2. Nya vanor - utmana dina vänner att leva mer klimatsmart!

Earth Hour handlar om mer än att släcka ljuset en timme. Det handlar om att försöka leva lite grönare i vardagen. För att inspirera har man tagit fram en utmaningssajt – I Will, If You Will – där du kan utmana vänner, politiker och andra att göra något bra för planeten.  Gör din egen utmaning här

Varför pratar man om +4 grader?

Global uppvärmning har varit ett hett ämne under många år och forskningen visar att vi riskerar en temperaturökning med fyra grader inom 100 år om vi fortsätter med dagens ohållbara resursanvändning. Jorden har feber - läs mer här

Bostaden släcker – gör det du också!

Som ett led i vårt miljöarbete kommer även Bostaden att vara med i manifestationen och släcka ned Moritzska gården och enheten för fastigheter under hela helgen. Av säkerhetsskäl kan vi dock inte släcka alla lampor utan kommer att låta viss stödbelysning vara tänd. Vi vill även uppmana alla våra anställda och hyresgäster att slå ett slag för miljön och göra samma sak.

Läs mer om Earth Hour