Anpassa textstorlek
A A A
24 februari 2012

Se Frida Hyvönen med Bostaden-rabatt!

Ett av Västerbottens guldkorn och en av Västerbottens få internationellt hyllade, kommer äntligen till Sagateatern för en konsert. Sångerskan Frida Hyvönen är tillbaka med tredje soloalbumet ”To The Soul” och en vårturné.

Frida Hyvönen 

Du som har ett Bostadenkort får nu möjlighet att köpa biljetter till halva priset. Max två biljetter per Bostadenkort. Först till kvarn!

Konserten är på Sagateatern lördag 21 april klockan 20.00. Foajén öppnar klockan 19.00 och dörrarna till salongen öppnar 19.30. Onumrerade platser. Biljetter återköps inte. Ta med kontanter till garderoben. 13-års åldersgräns.

Om Frida Hyvönen

Frida Hyvönen är känd som en förtrollande scenartist och komedienne, en stormig pianist och lysande textförfattare, en unik röst som talar från en tidlös inre plats. Albumet "To The Soul" släpps den 18 april och är delvis skriven i sångerskans bostad i Paris, delvis i villan i Västerbotten. Tiden som föregick skrivperioden befann hon sig på långa resor till bland annat Bali, Indien och Zimbabwe.

"To The Soul" spelades in under sommaren och hösten 2011, i samarbete med producenten Jari Haapalainen som även medverkat vid inspelningarna av Hyvönens tidigare album: Until Death Comes (2005) och Silence Is Wild (2008). Singeln "Terribly Dark" släpptes den 15 februari.

Frida Hyvönen tilldelades år 2005 Nöjesguidens musikpris. 2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för "Silence Is Wild". 2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus. Detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop.