Anpassa textstorlek
A A A
14 maj 2014

Premiär för Bostadens webbutik Hemmafint

Vill du höja standarden i din lägenhet eller ligger din lägenhet i tiden för att tapetseras om? I vår webbutik Hemmafint kan du beställa nya tapeter, golv, trygghetspaket till din ytterdörr, vitvaror eller uppdatera ditt kök med nya luckor och bänkskivor. Välkommen in!

Välkommen in till Hemmafint: http://hemmafint.bostaden.umea.se

För att kunna beställa i vår webbutik måste du vara inloggad på din personliga sida och ha ett förstahandskontrakt hos Bostaden. Du får inte heller ha några skulder hos oss. I Hemmafint kan du beställa både så kallade HLU-produkter och standardhöjande produkter. Under varje produkt framgår det om den är en standardhöjande produkt eller en HLU-produkt där kostnaden ingår i hyran.

HLU – Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

Produkter i Hemmafint där kostnaden för dessa ingår i hyran kallas för HLU-produkter. HLU står för hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll och innebär att du som hyresgäst själv kan bestämma om och när du vill få din lägenhet renoverad.
 
Så här fungerar det:

  • Om du vill att vi ska renovera innan det ligger i tiden, får du betala en avgift. Beställer du en HLU-produkt i Hemmafint innan det ligger i tiden att byta ut den får du betala en avgift.
  • Om du vill att vi ska renovera när det ligger i tiden, utför vi renoveringen gratis. Men du måste själv beställa produkten i Hemmafint, det görs inte automatiskt.
  • Om du väljer att inte få lägenheten renoverad när det ligger i tiden, får du en rabatt. Den betalas ut automatiskt en gång per år.

Standardhöjande produkter

Vi har i Hemmafint även en del produkter som gör det lilla extra i lägenheten, så kallade standardhöjande produkter. Det kan till exempel vara skåpluckor, spisar och golvmattor. Väljer du att beställa en standardhöjande produkt läggs kostnaden på din månadshyra. Det kan även tillkomma en tidigareläggningskostnad.

Betala med kort

När din beställning har godkänts, påbörjas arbetet i din bostad så fort våra entreprenörer har möjlighet. Kostnaden kan du betala direkt med kort, internetbank eller via en faktura som du får hemskickad. Om du väljer en standardhöjande produkt läggs kostnaden för den på din hyresavi varje månad.

Frågor eller funderingar?

Har du frågor om funktioner i Hemmafint är du varmt välkommen att höra av dig till maud.sundholm@bostaden.umea.se eller ring på 090-17 75 14. Har du frågor om beställningar är du välkommen att höra av dig till din kvartersvärd.
 
 

Välkommen till Hemmafint