Anpassa textstorlek
A A A
16 november 2011

Planering för aktiviteter på Ersboda

En av aktivitetsgrupperna som bildades under en av dialogträffarna på Ersboda träffades 2 november. Det resulterade i två handlingsplaner; en för en brännbollsturnering på Ersboda och en för att göra Ersboda mer känt som en bra bostadsområde bland Umeåborna.

Under träffen i Toblerone-huset på Ersboda deltog sex hyresgäster som också var med vid dialogträffen på Ersboda Folkets hus 26 oktober. Dessutom fanns en representant för Hyresgästföreningen och en kvartersvärd från Ersboda på plats.

Förslagen som kom fram vid träffen 26 oktober sorterades och lades in i ett rutmönster [se bild]. Deltagarna delade in sig i två grupper som gjorde handlingsplaner för två av förslagen; Brännbollsturnering på Ersboda och Hur gör vi Ersboda mer känt som ett bra bostadsområde? Brännbollsgruppen tittade på vilka resurser som kommer att behövas och vid vilken tid turneringen bäst skulle kunna genomföras. Den andra gruppen diskuterade olika möjligheter till aktiviteter och åtgärder för att göra området mer känt som det fina bostadsområde det är. Exempel på en aktivitet som kom upp var Julmarknad på Ersboda och som då skulle kunna marknadsföras genom affischering med mera.

Aktivitetsgrupperna beslutade träffas igen för att föra arbetet ytterligare ett steg mot att genomföra evenemangen.

Vill du veta hur du kan vara med och arbeta för ett bättre Ersboda?
Kontakta då Roland Lätth, Hyresgästföreningen, roland.latth@hyresgastforeningen.se

Sortering av aktiviteter