Anpassa textstorlek
A A A
23 maj 2014

Österrikes handelsråd delade ut fint pris till Hållbara Ålidhem

På torsdagen delades det prestigefyllda priset National Energy Globe Award ut av Österrikes handelsråd, Dr. Albrecht Zimburg. Priset är ett av de mer prestigefyllda för miljö och hållbarhet och lyfter fram goda exempel inom energieffektivisering, förnybar energi och resurshushållning med vatten och energi.

Vinnare av Energy Globe Awards 2014 
Dr. Albrecht Zimburg, Österrikes handelsråd, Marie-Louise Rönnmark, kommunalråd, Ann-Sofi Tapani, Bostadens vd, Jörgen Carlsson, Umeå Energi och Agneta Marell, vicerektor Umeå universitet, vid prisutdelningen.

Totalt har mer än 120 länder skickat in över 1000 goda exempel inom hållbar utveckling. Experter har granskat exemplen och kommit fram till att det svenska nationella priset ska gå till Hållbara Ålidhem i konkurrens med fem andra svenska hållbarhetsprojekt. I och med utmärkelsen kommer Hållbara Ålidhem att presenteras på FN:s världsmiljödag den 5 juni.

Läs mer i pressmeddelandet

Projektet Hållbara Ålidhem är ett samarbete mellan Bostaden, Umeå Energi, Umeå kommun och Umeå universitet. Det handlar om att göra stadsdelen tryggare, trivsammare och energisnålare.

Mer information om projektet och utmärkelsen:

http://www.bostaden.umea.se/hallbara-alidhem/om-projektet

http://www.energyglobe.info/