Anpassa textstorlek
A A A
03 maj 2018

Ny design på hemsidan

För ungefär en vecka sedan fick Bostadens hemsida ett helt nytt utseende. Richard Desiatnik, digital kommunikatör på Bostaden, svarar på tre frågor om den nya designen.

Varför har Bostaden gjort om utseendet på hemsidan?

– I första hand för att den ska vara mer anpassad för mobila enheter, som till exempel surfplattor och mobiltelefoner. Hela hemsidan är inte anpassad för mobila enheter än, men en stor del av den är det. 

Den främsta orsaken till att alla sidor inte är mobilanpassade är på grund av att vi har väldigt komplicerade system bakom hemsidan som gör det svårt att mobilanpassa dem. Vi jobbar dock vidare med det här och kommer att kunna erbjuda en helt mobilanpassad webb framöver.

 

Vilken är den största förändringen?

– Förutom att det är enklare att besöka hemsidan med mobil eller surfplatta så är designen i sig luftigare och startsidan har fått ett helt nytt utseende. Vi har till exempel valt att lägga antal lediga lägenheter direkt på startsidan eftersom det är vad de allra flesta söker efter på vår hemsida.

Vi har även valt att jobba mer med ikoner och symboler på startsidan. Men inget av det som fanns på startsidan tidigare har tagits bort utan det har bara flyttats runt för att besökarna enklare ska hitta vad de söker. Vi har dessutom en ny sökfunktion som fungerar bättre än tidigare. Vi hoppas att besökarna uppskattar förändringarna.

 

Vad händer nu?

– Vi jobbar vidare med hemsidan och kommer att göra mindre designändringar allt eftersom. Om du som besökare hittar något som ser galet ut eller inte fungerar på webben, är vi jättetacksamma om du hör av dig oss så att vi kan rätta till det. Du kan mejla till kommunikation@bostaden.umea.se