Anpassa textstorlek
A A A
16 november 2015

Nu släpps boken om Hållbara Ålidhem

En stor brand julen 2008 blev det dramatiska startskottet för förvandlingen av miljonprogramsområdet Ålidhem. Efter att ha byggt 137 nya och renoverat 405 gamla lägenheter, har Bostaden i samarbete med Lumen Behavior samlat lärdomar och insikter från projektet i boken Framtidens allmännytta – hållbar som Ålidhem.

Boken om Hållbara Ålidhem 

I boken möter vi ledare, entreprenörer, forskare, hyresgäster, arkitekter och många andra människor som på olika sätt påverkats av och påverkat utvecklingen av stadsdelen.

– Med Framtidens allmännytta – hållbar som Ålidhem vill vi på ett jordnära sätt dela med oss av lärdomar från en lång utvecklingsresa. Vi är nöjda med resultaten och den lärandeprocess vi gått igenom. I boken har vi lyft fram den mänskliga aspekten och kombinerat den med de insikter och den kompetens vi fått inom teknikutveckling. Resultatet är fyra insikter om stadsutveckling, ansvar, framtidens allmännytta och om hur vi kan skapa ett hållbart boende för alla, säger Ann-Sofi Tapani, Bostadens vd.

Vill inspirera andra i hållbar riktning

I boken har man tagit fasta på den personbundna kunskapen som finns hos de som engagerats av Hållbara Ålidhem. Man hoppas att genom att samla vetande från människor som varit djupt involverade i delarna, men haft sikte på helheten, inspirera fler att ta steg i en hållbar riktning.

Boken släpps under stor energikonferens

Den 17 november står Bostaden värd för den stora energikonferensen Årets energikick 2015 på Umeå Folkets Hus och samma dag släpps boken som handlar om hur man omvandlade miljonprogramsområdet till den hållbara stadsdelen.

 

Mer information

Ann-Sofi Tapani
Vd
090-17 76 15

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
090-17 76 60
hanna.olsson@bostaden.umea.se