Anpassa textstorlek
A A A
22 januari 2019

Nu kommer underhållsrabatten

Om du väljer att inte renovera din lägenhet när det ligger i tiden får du en rabatt som dras på din hyra. Rabatten betalas ut i form av en hyresreduktion en gång per år. Under februari betalas 2018 års underhållsrabatt ut.

Så fungerar rabatten

Underhållsrabatten betalas ut om du har valt att avstå från åtgärder i din lägenhet som ligger i tiden. Rabatten betalas ut året efter det att en åtgärd skulle ha utförts. Om till exempel ditt sovrum skulle ha tapetserats 2017 och du har valt att inte göra det, betalas underhållsrabatten ut under vårvintern året efter.

Vem får underhållsrabatt?

Du måste ha bott i lägenheten den 31 december det år som renoveringsåtgärden skulle ha utförts. Om du flyttar innan dess får du inte någon rabatt utbetald.

Om du däremot flyttar in till exempel den 1 september och bor i lägenheten den 31 december året när åtgärden skulle ha utförts, har du rätt att få rabatt för 4 månader.

Mer information om intervallerna för renovering

 

Frågor och svar om underhållsrabatten

 

Vad är underhållsrabatt och varför får jag den?

Underhållsrabatten betalas ut om du har valt att avstå från renovering av din lägenhet på åtgärder som ligger i tiden. Den betalas ut året efter att en åtgärd skulle ha utförts. Om till exempel ditt sovrum skulle ha tapetserats 2017 och du har valt att inte göra det, betalas underhållsrabatten ut under vårvintern året efter.

När och hur ofta betalas den ut?

Vanligtvis under vårvintern och en gång per år.

Vad behöver jag göra för att få underhållsrabatten?

Du behöver inte göra någonting. Är det så att du har rätt att få rabatten sköter vi utbetalningen.

Vem har rätt att få underhållsrabatt?

Den person som bor i lägenheten den 31 december det år som åtgärden skulle ha genomförts. Om du flyttade in under året får du underhållsrabatt för de månader du har bott där.

Du som bor i enkelrum får ingen underhållsrabatt, det gäller även företag och skolor. Summor under 50 kronor betalas inte ut.

Hur betalas rabatten ut?

Har du ett gällande avtal hos oss kommer underhållsrabatten att dras som en rabatt på din hyra. Om du har flyttat från oss och har rätt till underhållsrabatt betalar vi ut den manuellt till dig. Det kan då ta lite längre tid innan du får rabatten.