Anpassa textstorlek
A A A
13 februari 2014

Mycket känslor och ljuv musik i Bostadens paviljong

Nu är utställningen Fair City inne på de sista dagarna. Förra veckan var årskurs 5 från Östra Ersbodaskolan som arbetat med Bostadens paviljong där för att se den på plats. Vi var där och bjöd på energikakor och mjölkchoklad för att tacka dem för allt de gjort.

Bostadens Fair City-paviljong 

Ett leende och det spelas glad musik, ändra till en häpen min och musiken förändras. Ja känslomaskinen som omvandlar energin i olika känslor till olika sorters musik är verkligen en invecklad apparat. I slutet av förra veckan var årskurs 5 från Östra Ersbodaskolan nere i centrum för att få se resultatet av deras arbete med Bostadens paviljong och en visning av Fair City-utställningen.

Bostadens Fair City-paviljong 

Det var en uppsluppen och lite spänd skara elever som fick testa känslomaskinen som med hjälp av ansiktsigenkänning kan läsa av känslan i ett ansiktsuttryck och sedan spela en melodi som passar till den känslan. Och det var inte helt lätt att lyckas med alla ansiktsuttryck – särskilt inte när man är ett så här glatt och busigt gäng.

Läs mer om skolornas arbete med vår paviljong

Bostadens paviljong och elever från Östra Ersbodaskolan 

Att äta kakan och ha den kvar

Bostaden var där för att tacka eleverna för det arbete de lagt ner på paviljongen och bjöd på energikakor och mjölkchoklad. Temat för Bostadens paviljong var framtidens energi. För ett bostadsbolag är den frågan jätteviktig, hur lyckas vi minska mängden energi vi använder i vårt boende utan att minska vår livskvalitet? Hur äter vi energikakan och har den kvar? Det återstår att se – men känslokraft som framtida energikälla vore verkligen en spännande utveckling.

Tack till alla medverkande

Bostaden vill rikta ett stort tack till alla klasser i de medverkande skolorna: Östra Ersbodaskolan, Ersmarkskolan, Ersängsskolan, samt temapartnern Naturskolan och Kulturverket för ert fantastiska arbete med Bostadens paviljong.

Fair City-utställningen med alla nio paviljonger samlade står kvar på Rådhusesplanaden till nu på fredag 14 februari och flyttas sedan ut till olika stadsdelar. Missa inte chansen att se alla på en gång – det är väl värt ett besök!