Anpassa textstorlek
A A A
03 juli 2014

Lysande installationer i Bostadens områden

Den populära ljusfestivalen Umeå Höstljus kommer inte att genomföras i år, därför tar Bostaden chansen att skapa ett antal tillfälliga ljusinstallationer i olika stadsdelar i Umeå med förhoppningen att sprida lite ljus i höstmörkret.

- Vi tycker att det är synd att Höstljus inte blir av, den har varit ett trevligt inslag för Umeåborna under den mörka tiden. Därför kommer vi att göra en mini-variant av den i några av de områden där våra hyresgäster bor, säger Hanna Olsson, kommunikationschef på Bostaden.

Flera olika installationer

Det kommer att bli ett antal installationer fördelade ute i några av Bostadens områden. Installationerna kommer bland annat att bestå av en ljussatt lekpark, budskap som projiceras på fasader samt ljussättning av mörka platser i områdena. Men Bostadens egen variant av den populära festivalen syftar inte enbart till att skänka ljus i mörkret.

- Umeå Höstljus har till största delen fokuserat på att lysa upp de centrala delarna av Umeå men vi vill visa upp vilka fina gårdar och hus vi faktiskt har i vårt bestånd och hoppas att det ska öka trivseln och stoltheten över det egna området, säger Hanna Olsson.

Sätts upp i höst

Bostaden satsar hårt på hållbarhet och självklart väljer man att i största möjliga utsträckning använda lågenergibelysning i ljusinstallationerna för att minimera klimatpåverkan. Ljusinstallationerna sätts preliminärt upp under oktober-november.


Mer information:

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
hanna.olsson@bostaden.umea.se  
090-17 76 60 eller 070-605 48 47