Anpassa textstorlek
A A A
13 juni 2011

Lyckad dag med många bra förslag

I strålande sol arrangerade Bostaden tillsammans med Hyresgästföreningen för första gången Bostadens dag vid Ersängsskolan på Ersboda. Arrangemanget som var riktigt välbesökt, trots den gassande värmen, ska förhoppningsvis återkomma varje år i olika bostadsområden.

Huvudsyftet med dagen var att inleda en dialog och samla in Ersbodabornas tankar och idéer om hur man kan utveckla området och öka trivseln. Under dagen samlades cirka 135 förslag in. Förslagen har redan börjat sammanställas och en första överblick visar att många är nöjda med att bo på Ersboda, men det finns också en hel del förslag på förbättringar. Bostaden passade även på att fråga Ersbodaborna vad man tyckte om namnförslaget Ersboda torg, för Västra Ersboda Centrum.

De som lämnade in synpunkter och idéer deltog samtidigt i en utlottning. Två personer kommer att vinna varsin fin, hopfällbar cykel. Vilka det blir meddelar vi här på webben inom ett par veckor. Då berättar vi också mer om vilka synpunkter och idéer som samlats in.

Under dagen kunde besökarna bland annat avnjuta grillat från Bistro le Garage, isande kaffe från Costas och olika former av underhållning. Det var hoppborg, boulespel och skejtning. Naturskyddsföreningen höll i en uppskattad sopsorteringstävling där barn och unga kunde vinna en biljett till Umelagun. Fotbollsspelande tjejer kunde även anmäla sitt intresse för UIK:s talangskola och vinna en plats där. Allt som allt blev den första ”Bostadens dag” på Ersboda en lyckad dag.

Scrolla ned för fler bilder från dagen.

Insamling av synpunkter på Bostadens dag

Bostadens-dag_ahorare.jpg Bostadens-dag_hoppborg.jpg

Sopsorteringstävling på Bostadens dag
Naturskyddsföreningen anordnade populär sopsorteringstävling