Anpassa textstorlek
A A A
21 november 2017

Nu lyser Bostadens höstljus

För fjärde året i rad sätter vi upp uppskattade ljusinstallationer runt om i våra områden under årets mörkaste tid. I år kan du bland annat njuta av en upplyst version av en klassisk hippiebuss och en tvådelad fågel Fenix där ”eld” möter ”is”. Installationerna sitter uppe i en månad. Välkommen ut!

Bland de färgsprakande installationerna finns såväl statiska som rörliga varianter. Och Installationen i Holmsund har vi satt upp efter tips och önskemål från er hyresgäster.

All belysning är LED och självklart återanvänder vi så mycket material vi kan från tidigare år, men själva konstverken är alltid nya.

På kartan längst ned på sidan ser du var de olika installationerna är placerade. För att så många som möjligt ska kunna ta del av installationerna går det att se dem från bilen.

Missa inte årets fototävling

Posta en bild av Bostadens höstljus på Instagram. Tagga bilden med #Bostadenhöstljus2017. De tio bästa bilderna vinner ett pris.

Tävlingsvillkor

Genom att du laddar upp en bild och taggar den med #Bostadenhöstljus2017 godkänner du våra tävlingsvillkor samt användarvillkoren för Instagram.

De tio vinnarna utses av en jury bestående av representanter från AB Bostaden. Juryns beslut går inte att överklaga.

Vinnarna meddelas via en kommentar från Bostaden direkt på bilden på Instagram. Namnen på vinnarna presenteras på vår Facebooksida och webb när ljusfestivalen avslutats. Vinnarna tilldelas sitt pris genom att mejla kontaktuppgifter till vinn@bostaden.umea.se efter att de sett kommentaren från Bostaden på sin bild.

För att kunna vara med och tävla måste du posta bilden senast 31 december. Du måste även ha en öppen Instagram-profil. Lycka till!

De fem installationerna

Upplysning, Rådjursvägen, Marieberg

Upplysning

Colour and Play, Solskenet, Holmsund

Colour and Play

Hippie van Mural, Kvarnvägen ut mot Storgatan, Väst på stan

Hippie Van Mural

Eldklotsporten, Storgatan 118–120, Öbacka strand

Eldklotsporten

Eldklotsporten

Fire & Ice, Tranbärsvägen 2 och 4, Böleäng

Fire and Ice

 

Fire and Ice

 

Karta med placeringarna av installationerna

Bostadens höstljus 2017 - karta över installationerna
Klicka på bilden för att se en större version