Anpassa textstorlek
A A A
23 november 2015

Kommunicera blir Bostnet

Nu byter Bostadens öppna bredbandsnät namn till Bostnet. Det görs bland annat för att ge de drygt 13 000 hyresgästerna som använder nätet en ännu tydligare koppling till deras boende hos Bostaden och för att öka kännedomen om bredbandsnätet.

Bostnet-logotyp 

Förutom det nya namnet lanseras en mer användarvänlig portal, www.bostnet.se, där hyresgästerna precis som förut kan beställa och hantera sina bredbandstjänster. Bostnet får även en ny grafisk profil som tydligt visar kopplingen till Bostaden.

- En av fördelarna med vårt nät är att kunderna kan komma igång på bara några minuter samt att de har flera tjänster och leverantörer att välja bland. Och vi hoppas att det i och med lanseringen av Bostnet ska bli ännu enklare för dem att kunna ta del av våra tjänster, samtidigt som vi tydligare visar att bredbandsnätet är en del av Bostaden, säger Håkan Holmström, IT-chef på Bostaden.

Ingen större skillnad för redan anslutna

De hyresgäster som redan har anslutit sig till Bostadens bredbandsnät kommer inte att märka någon skillnad förutom att de nu ska hantera sina bredbandstjänster via www.bostnet.se. De som besöker den gamla portalen skickas automatiskt vidare till den nya.

- Våra nuvarande kunder kommer inte att påverkas alls. Portalen där man beställer sin tjänst har fått ett nytt utseende och är mer användarvänlig, men funktionaliteten i bredbandet påverkas inte, säger Håkan.

Bostaden har erbjudit sina hyresgäster bredband sedan 1994 då det installerades i 225 lägenheter på Teaterallén. Idag har så gott som alla hyresgäster möjlighet att få tillgång till ett flertal olika tjänster och det finns något som passar de allra flesta.

Om Bostadens nät

  • Bostadens bredbandsnät är ett öppet nät med flera olika tjänster och leverantörer som hyresgästerna kan välja bland.
  • Redan 1994 kunde Bostaden erbjuda sina hyresgäster bredband.
  • Bostnet är busenkelt, billigt och blixtsnabbt och erbjuder hastigheter upp till 1000 Mbit per sekund.
  • Support finns tillgänglig klockan 07.00–23.00, 365 dagar om året.
  • Mest trafikerat är nätet på fredag- och söndagkvällar och minst på torsdagar.
  • Varje år ökar användandet av Bostadens bredbandsnät med cirka 20 procent.
  • Bostadens hyresgäster förbrukar sammanlagt 256 000 000 gigabyte eller motsvarande 64 miljoner usb-minnen data per år.


Mer information:

Håkan Holmström
IT-chef
090-17 76 37
hakan.holmstrom@bostaden.umea.se

Hanna Olsson
Kommunikations- och marknadschef
090-17 76 60
hanna.olsson@bostaden.umea.se