Anpassa textstorlek
A A A
16 september 2011

Kom och upplev två av Umeås mest spännande hållbarhetsprojekt

Åk med Hybricons snabbladdningsbara elbuss på en tyst färd till Hållbara Ålidhem som håller på att omvandlas till den hållbara stadsdelen. På bussfärden får du en ekologisk lunchmacka med dryck samt information om elbussen. Väl framme på Ålidhem guidas du runt Hållbara Ålidhem och de åtgärder som gjorts och planeras. Delar av turen sker till fots så ta med paraply vid regnigt väder. Antalet platser är begränsat.

Umeå kommunföretag  jobbar tillsammans med företaget Hybricon för att utveckla snabbladdningsbara elbussar med hybridbackup. Projektet ska visa möjligheten att förnya och utveckla kollektivtrafiken och göra bussen mer attraktiv, mer miljövänlig och på så vis vara det smartaste lokala resalternativet. Fördelarna med stadsbussar som drivs med el är många. De ger sänkta driftkostnader, utsläppen av växthusgaser och andra partiklar som är farliga för hälsan minskar och dessutom är bussarna ljudlösa vilket minskar bullernivåerna och ger en behagligare bussfärd för resenärerna.

Ålidhem - den hållbara stadsdelen

Hållbara Ålidhem är ett unikt pilotprojekt för hållbar stadsutveckling som bland annat innebär sociala, tekniska, miljömässiga och ekonomiska förändringar. De största förändringarna kommer att märkas på Matematikgränd och Geografigränd. Den övergripande målsättningen med projektet är att minska energianvändningen i området, skapa trivsammare och tryggare miljö och omvandla Ålidhem till den hållbara stadsdelen.

När: Tisdag 20 september 11:30-13:30
Elbuss avgår från Vasaplan hållplats C utanför Folkets hus 11:30 för färd mot Ålidhem.
Avfärd mot centrum 13:15.

Anmälan: För att vara säker på att få plats anmäl dig till albert.edman@umea.se senast 19 september. Om anmälan inte görs sker deltagande i mån av plats.

Arrangörer: Umeå kommun, Bostaden, Umeå Energi och Hybricon