Anpassa textstorlek
A A A
13 maj 2014

Kom och medskapa!

Genom vårt samarbete med Studiefrämjandet kommer projektet Anonym but Creative att genomföra ett konstprojekt i tre av Bostadens områden lördag den 24 maj. Var med och skapa konst tillsammans med dina grannar på Öbacka, Ersboda och Ålidhem!

Konstverk av pappersbollar    Tumavtryck blir löv på björk

För vem?

Projektet riktar sig främst till Bostadens hyresgäster, stora som små, unga som gamla. Men även om du inte bor i området får du gärna vara med och skapa konst. Arbetet leds av lokala konstnärer tillsammans med kollegor från Frankrike.

Varför?

Du skapar inte bara ett gemensamt konstverk, utan skapar också samhörighet med dina grannar.

Vad ska vi göra då?

Tillsammans med dina grannar kommer du att skapa en stor spiral av pappersbollar. Genom att använda olika färg på bollarna, som var och en symboliserar vilka vi är, tror vi att det kommer att bli ett spännande konstverk som också säger något om vilka som bor i området. Förutom spiralen kommer du också att kunna sätta ditt tumavtryck som löv på en björkstam som symboliserar Umeå där du är en del.
 
Förutom gemensamt konstskapande kommer du att få uppleva andra konstverk av unga konstnärer och njuta av akustisk musik.

Tid och plats

Varmt välkommen att vara med och skapa konst, lördag den 24 maj!
 
Öbacka: 09.30–12.00 mellan Storgatan 124 och Hoppets gränd
Ersboda: 13.00–16.30 på Ersboda folkets hus
Ålidhem: 13.00–16.30 på Klossen och i Ålidhems centrums park

Vill du veta mer om projektet?

Kontakta gärna Sandrine Moretti, Studiefrämjandet i Umeåregionen, på mejl anonymbutcreative.umea@gmail.com eller ring 070-584 91 46. Besök också Facecook-gruppen: Anonym but Creative