Anpassa textstorlek
A A A
21 december 2017

Juligaste kranen i stan?

Kanske du har sett den röda lyftkranen som tornar upp sig på Haga i Umeå. Kranen är en del av ett av våra byggprojekt som kommer att ge Umeå 82 nya lägenheter. Vi på Bostaden ville göra något kul och tänkte ”En Bostadenröd kran vore väl någonting?!”.

Ljustester

Leverantören som har förverkligat idén om en röd kran, Umeå Scenteknik, har under hösten testat sig fram till den bästa metoden för att få kranen att bli röd. Därför är 26 LED-armaturer monterade på bästa sätt på kranen. Alla riktade från förarhytten för att inte kranföraren ska bli bländad och så att belysningen därmed kan vara igång även under arbetstid. Varje armatur drar just under 20 W och detta gör att den röda belysningen totalt drar lika mycket som en av de armaturer som sitter som arbetsbelysning på kranen.

Julkran

Lyftkranen står kvar till sommaren 2018 och kommer att vara röd så länge det är mörkt ute. Efter jul kommer den nog att kännas mer som en Bostadenröd kran, men just nu är den en julkran.

- Det är kul att någon gör något annorlunda och utöver det vanliga med en av våra kranar. Ett jättekul initiativ, säger Niklas Tjärnberg, vice vd, på Popeli kranservice AB, ägare av kranen som NCC hyr.

Har du frågor om julkranen?

Kontakta Mia Han, kommunikatör på Bostaden, eller Robert Arnlund, projektledare på Umeå Scenteknik.

 

Julkranen

Stadsutsikt

Trapphus

Julkran