Anpassa textstorlek
A A A
20 januari 2016

Jerker Eriksson blir ny vd på AB Bostaden i Umeå

Den 1 maj blir Jerker Eriksson ny vd på AB Bostaden i Umeå. Han efterträder Ann-Sofi Tapani som går i pension.

Jerker Eriksson, Bostadens nya vd
Jerker Eriksson. Foto: Patrick Degerman

Jerker Eriksson har blivit utsedd av Bostadens styrelse till ny vd för bolaget med dotterbolag. Jerker kommer närmast från vd-posten på Skebo, Skellefteås kommunala bostadsbolag.

- Vi är glada att vi har kunnat rekrytera Jerker som vd, säger styrelsens ordförande Bernt Andersson. Vi har en väl fungerande organisation och en stabil ekonomi, men vi har också högt ställda mål och många utmaningar framför oss, inte minst vad gäller underhållsbehovet. Vi känner oss trygga med att vi med Jerkers erfarenhet från branschen och ledarskap kan få en fortsatt positiv utveckling av Bostaden.

Jerker Eriksson är i grunden utbildad civilekonom och innan han tillträdde sin tjänst som vd för Skebo 1999 arbetade han några år som ekonom i fastighetsbranschen.

- Det känns både glädjande och inspirerande att jag fått styrelsens förtroende att leda det välrenommerade företaget, AB Bostaden i Umeå, säger Jerker Eriksson. Jag ser fram emot att gemensamt med alla kompetenta medarbetare lösa framtida utmaningar för att stärka bolaget och medverka till Umeås fortsatta utveckling.


Mer information:

Bernt Andersson
Styrelseordförande AB Bostaden
070-516 13 92
bernt.andersson@umea.se

Mikael Öhlund
Vd och koncernchef Umeå kommunföretag
070-579 00 01
mikael.ohlund@umea.se