Anpassa textstorlek
A A A
20 december 2018

Hållbarhetsstrateg på Bostaden antagen till nationellt miljöråd

Johanne Lindgren, hållbarhetsstrateg på Bostaden, har antagits som medlem i miljörådet på SABO, allmännyttans bransch- och intresseorganisation.

Johanne Lindgren 

Johanne Lindgren, hållbarhetsstrateg på Bostaden.

– SABO är en stor aktör och det känns väldigt stimulerande att få vara med och prioritera vilka miljöfrågor organisationen ska driva, säger Johanne Lindgren.

SABO är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala bostadsföretag över hela Sverige. Nyligen lanserade man Allmännyttans klimatinitiativ där över 110 bostadsbolag anslutit sig, däribland Bostaden. Initiativet innebär bland annat att Bostaden ska vara fossilfria år 2030.

Nu står det klart att Bostadens hållbarhetsstrateg Johanne Lindgren antagits som medlem i SABO:s miljöråd. Uppgiften är att tillsammans med elva andra medlemmar hjälpa SABO att prioritera vilka miljöfrågor som ska drivas samt diskutera strategiska frågor kopplade till miljö. Övriga medlemmar är miljöchefer och miljö- och hållbarhetsansvariga på både stora och små bostadsföretag i Sverige.

– Det känns jättekul. Det är en ära att bli invald, men också roligt att kunna bidra med Bostadens perspektiv till den här stora, nationella aktören. Det är också roligt att få representera Norrland i gruppen, säger Johanne Lindgren.

Johanne Lindgrens åtagande i miljörådet räcker till 2021. Gruppen träffas uppemot tre gånger per år.

– Jag ser fram emot kommande år och det här roliga uppdraget. Jag hoppas att mitt arbete i gruppen kan gynna både Bostaden och SABO i stort, säger Johanne Lindgren.

Mer information:
Johanne Lindgren
Hållbarhetsstrateg
Telefon: 090-17 75 80
johanne.lindgren@bostaden.umea.se