Anpassa textstorlek
A A A
17 juni 2013

Hållbara Ålidhem vidare till final i europeisk hållbarhetstävling

Bostaden har med projektet Hållbara Ålidhem gått vidare till final i Sustainable Energy Europe awards. Projektet är utvalt bland totalt 224 europeiska bidrag i kategorin Boende. I Sverige är det hittills bara Växjö som har vunnit utmärkelsen tidigare. Projektet är även nominerat till det prestigefyllda priset ManagEnergy Awards.

Utmärkelsen Sustainable Energy Europe Award har delats ut årligen sedan 2006 för att uppmärksamma enastående projekt inom energieffektivisering, förnybar energi och hållbara transporter. Hållbara Ålidhem är nominerat som en av fem finalister i kategorin Boende för projekt som handlar om att göra byggnader mer energieffektiva och/eller att utrusta dem med förnybara energisystem.

Utmärkelsen ManagEnergy Local Energy Action Award har delats ut sedan 2007 och medan SEE Awards välkomnar initiativ från privat sektor, branschorganisationer, akademi etc. har ManagEnergy Awards utformats för att belöna offentliga myndigheter och energibolag på lokal och regional nivå. Bostaden har av totalt 82 bidrag valts ut som en av tio finalister. Nytt för i år är att man har slagit samman ansöknings- och urvalsprocessen för de båda tävlingarna.

Juryn i tävlingen har valts ut av EU- kommissionen och består av sex experter på energieffektivisering, förnybar energi och rena transporter. Vinnarna meddelas vid prisutdelningen i Bryssel under EU:s Sustainable Energy Week i slutet av juni.

Läs mer om Sustainable Energy Europe Awards 2013: http://eusew.eu/awards-competition/about-awards-competition

Projektet Hållbara Ålidhem är ett samarbete mellan Bostaden, Umeå Energi och Umeå kommun. Det handlar om att göra stadsdelen tryggare, trivsammare och energisnålare.


Mer information:
Ann-Sofi Tapani
Vd, Bostaden
070-582 72 02 
ann-sofi.tapani@bostaden.umea.se

Staffan Andersson
Umeå universitet
072-541 14 33
staffan.andersson@umu.se