Anpassa textstorlek
A A A
13 december 2018

Första hyresgästerna flyttar in i Bostadens nya hus på Öbacka

Torsdagen den 13 december får de första hyresgästerna nycklarna till sina lägenheter i Bostadens nyproducerade hus på Öbacka.

Laxen på Öbacka 

– Vi delar upp inflyttningen på två dagar så hyresgästerna slipper trängas i trapphuset, säger Madelene Hägg, kundcenterchef på Bostaden.

Nu är Bostadens nybyggda hus på Storgatan 86 B på Öbacka klart för inflyttning. Huset är ett punkthus på sex våningar med totalt 17 lägenheter fördelade på ettor, tvåor och treor – den största på 71 kvadratmeter och den minsta på 35 kvadratmeter.

På Luciadagen, den 13 december, får de första hyresgästerna nycklarna till sina lägenheter – resterande hyresgäster får nycklarna den 14 december.

– För att underlätta inflyttningen i våra nyproduktioner brukar vi alltid dela upp inflyttningsdatumen. Det gör att hyresgästerna lättare kan använda sig av både trapphus och hiss – de slipper trängas, helt enkelt, säger Madelene Hägg, kundcenterchef på Bostaden.

Det nya huset angränsar till Östra Strandgatan 50 E, Öbackavägen 1 och Storgatan 86. Huset är byggt för att likna de befintliga husen på Öbacka.

– Huset är ett bra exempel på en lyckad förtätning. Läget är också attraktivt med närhet till såväl centrum som Norrlands universitetssjukhus, Umeå Östra och älven, säger Berndt Elstig, fastighetschef på Bostaden.

Lägenheterna är yteffektiva med smarta planlösningar. Alla badrum har tvättmaskin och torktumlare, köken har öppen planlösning med diskmaskin och golven består av parkett i ek samt klinker i hallen.

– Det är ljusa och fina lägenheter. Vi hoppas verkligen att alla hyresgäster ska trivas, säger Madelene Hägg.

Mer information:
Madelene Hägg, kundcenterchef
Telefon: 090-17 77 20
E-post: madelene.hagg@bostaden.umea.se

Berndt Elstig, fastighetschef
Telefon: 090-17 75 40
E-post: berndt.elstig@bostaden.umea.se